Αυτοί είναι οι λόγοι που συμβαίνει

Τι απέγιναν τα πλούσια μαλλιά, που μάκραιναν τόσο γρήγορα και αναγκαζόσουν να τα κουρεύεις κάθε τρεις και λίγο;

Ξαφνικά υπάρχει μια αραίωση, ενώ κάθε φορά που τα χτενίζεις είναι σαν να αφήνεις ολόκληρη τούφα πάνω στη βούρτσα.

Ουσιαστικά έχεις ξαφνική και έντονη τριοχόπτωση κι αυτό μπορεί να οφείλεται σε συγκεκριμένους παράγοντες:

1. Πρωτεΐνη

Η έλλειψή της σταματά την ανάπτυξη της τρίχας. Γι΄αυτό θα πρέπει να φροντίσεις να καταναλώνεις καθημερινά τουλάχιστον 46γραμ. πρωτεΐνης.

2. Σίδηρος

Οι γυναίκες ειδικά, μεταξύ 19 και 50 ετών, χρειάζονται καθημερινά 18mg σιδήρου για να διατηρήσουν και την υγεία της ρίζας των μαλλιών τους.

3. Το σίδερο ισιώματος μαλλιών 

Ωραία τα ίσια και στυλιζαρισμένα μαλλιά, αλλά μην το παρακάνεις με τα διάφορα ισιωτικά ή σιδερα για μπούκλες. Φρόντισε τουλάχιστον να το μειώσεις και κάθε φορά που θες να το χρησιμοποιήσεις, να περάσεις στα μαλλιά σου ένα anti-heat προϊόν που θα προστατεύσει την τρίχα από τη ζημιά που της προκαλεί η θερμότητα.

4. Μετά τη γέννα 

Ενώ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όλες χαίρονται τα πλούσια και λαμπερά μαλλιά τους, μετά την ημέρα του τοκετού βλέπουν σημαντική απώλεια.

5. Το άγχος

Αν ξέρεις τι είναι αυτό που σου δημιουργεί άγχος ή στρες προσπάθησε να το διορθώσεις γιατί στο τέλος πέρα από την ψυχική σου υγεία που διατρέχει κίνδυνο, ενδέχεται να χάσεις και τα μαλλιά σου.

Ωστόσο, δεν υπάρχειλόγος ανησυχίας όταν βλέπεις τρίχες να πέφτουν κατά τη διάρκεια που λούζεσαι ή την ώρα που χτεν'ίζεσαι. Είναι απόλυτα φυσιολογικό κι όταν υπάρξει πρόβλημα θα το καταλάβεις. Τότε, η πρώτη σου κίνηση είναι να πας στο γιατρό!