Το διάσημο ιταλικό εστιατόριο του Νέου Ψυχικού

Το «La Strada» είναι ένα από τα φημισμένα ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας: άνοιξε τις πόρτες του το 1987 και αμέσως έγινε στέκι.

Νονός του μαγαζιού ο Αλέξης Κωστάλας. Το μαγαζί πήρε το όνομά του από την ομώνυμη ταινία.

Το La Strada είναι ένα ιταλικό εστιατόριο με σπιτική κουζίνα. Συνδυάζει παραδοσιακές ιταλικές συνταγές με ελληνικά στοιχεία: έχει δεχτεί πολλά εύσημα από Ελληνες και ξένους.

 

 

Λιτή πολυτέλεια, γήινες αποχρώσεις, καλά μελετημένος φωτισμός. To καλοκαίρι μπορείτε να δειπνήσετε στον εξωτερικό χώρο: εκεί θα σας περιμένουν φοίνικες που έχουν ακριβώς την ίδια ηλικία με το μαγαζί.

Τo ιταλικό εστιατόριο του Νέου Ψυχικού επιμένει στις άριστες πρώτες ύλες: θα βρείτε πολύ καλά ιταλικά προϊόντα, αλλαντικά ή τυριά. Ξεχωρίζουν οι πίτσες του: όλες με τραγανή ζύμη, όπως φτιάχνονται στη Νάπολη. Θα τις βρείτε σε ιδιαίτερους συνδυασμούς.

Ο χώρος αποπνέει μια λιτή πολυτέλεια, ντυμένος σε γήινες αποχρώσεις, με τις φιάλες να περιτριγυρίζουν τα ταβάνια, ενώ η ατμόσφαιρα συμπληρώνεται από τον καλά μελετημένο φωτισμό.

Το καλοκαίρι, μάλιστα, μπορείτε να δειπνήσετε στον εξωτερικό χώρο, κάτω από τους φοίνικες, που έχουν ακριβώς την ίδια ηλικία με το μαγαζί.

 

 

Οι άνθρωποι του La Strada επιμένουν στις άριστες πρώτες ύλες- μάλιστα, εδώ, θα βρείτε και πολύ καλά ιταλικά προϊόντα, όπως τυριά ή αλλαντικά. Μάλιστα έχει φτιαχτεί ένα μενού που διατηρεί πολλά κλασικά πιάτα, στα οποία ήρθαν να προστεθούν νέες συνταγές από τη δημιουργική ομάδα της κουζίνας.

Το «La Strada» ξεκινάει να σερβίρει από το πρωί εκλεκτό καφέ και brunch καθημερινά, ενώ, στις δώδεκα ανοίγει η κουζίνα που μένει ανοιχτή έως τα μεσάνυχτα. 

 

 

Το δείπνο ξεκινάει με φοκατσίνια με γέμιση ελιάς.

Συνεχίστε με κάποιο από τα ορεκτικά, όπως το λεπτό μοσχάρι χτυπημένο με ντομάτα και παρμεζάνα στο φούρνο, ή μια ιδιαίτερη παραλλαγή της σαλάτας νισουάζ, στην οποία προστίθενται μοβ πατάτες και έχει την ονομασία «Περουβιάνα».

 

 

Οι πίτσες, όλες με λεπτή και τραγανή ζύμη, όπως τις φτιάχνουν στη Νάπολη, σε οκτώ ιδιαίτερους συνδυασμούς.

Εμείς, δοκιμάσαμε την εκπληκτική μπουράτα, με χειροποίητο λάδι βασιλικού, που σύντομα θα προστεθεί στον κατάλογο και μείναμε κατενθουσιασμένοι.

Αγαπημένα ζυμαρικά είναι τα ριγκατόνι με μοσχάρι, ενώ, εξαιρετική είναι και η κλασική μπολωνέζ με αρνίσιο κιμά.

 

 

Αγαπημένο πιάτο από τα παλιά το ριζότο με καραβιδόψυχα, ενώ, για τους χορτοφάγους ιδανική επιλογή είναι αυτό με τα σπαράγγια και το λάδι τρούφας.

Από τις νέες αφίξεις, το χοιρινό κότσι με νιόκι, ή το φαγκρί φρικασέ κεντρίζουν το ενδιαφέρον, ενώ το σταρότο κοτόπουλο είναι μια εμπειρία που δεν πρέπει να στερήσετε από τον εαυτό σας.

Στο τέλος, σας περιμένουν δυο homemade επιδόρπια: ένα ελαφρύ ιταλικό τιραμισού κι ένα συγκλονιστικό εκμέκ από μαστίχα με πάστα φιστικιού, για να ολοκληρώσετε τη βραδιά σας. 

Από τα δυνατά σημεία του μαγαζιού είναι η κάβα, όπου θα βρείτε περίπου εξήντα ελληνικές και ιταλικές ετικέτες εκλεκτών κρασιών -υπάρχουν, όμως, και κάποιες ποικιλίες από την Αυστραλία ή τη Χιλή-  για τις οποίες μπορείτε να ρωτήσετε την sommelier Πηνελόπη Κουλουμπή.   

 

 

To must, όμως, είναι το κρασί που έρχεται από τους αμπελώνες της οικογένειας στη Λίμνη του Μαραθώνα. 

Αυτή τη στιγμή, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα εξαιρετικό αγιωργίτικο- syrah που λέγεται Epops, δηλαδή τσαλαπετεινός, που είναι και η μασκότ του κτήματος.

Σύντομα, όμως, αναμένονται δυο ακόμα ετικέτες.

 

 

Να ξέρετε ότι, αν θέλετε, μπορείτε να αγοράσετε φιάλες και για τα σπίτι. Επιπλέον, μπορείτε να βρείτε και κλασικά ιταλικά κοκτέιλ, όπως το διάσημο Bellini.

Επίσης, τo «La Strada» διοργανώνει βραδιές οινογνωσίας και γευσιγνωσίας, ενώ, πολλοί το επιλέγουν λόγω σημείου και για επαγγελματικά δείπνα.

Άλλωστε, από τα τραπέζια του έχουν περάσει αμέτρητοι, καλλιτέχνες και διάσημες προσωπικότητες του διεθνούς στερεώματος.

Τιμή ανά άτομο: 25 ευρώ με κρασί

Eθνικής Αντιστάσεως 107-109, Νέο Ψυχικό,

21 0671 0370