30 λεπτά
Για 500 γρ.
Εύκολη
Υλικά

120 γρ. μέλι

100 γρ. βούτυρο αγελάδος

100 γρ. ζάχαρη

λίγο απόσταγμα βανίλιας (5 γρ.)

65 γρ. αυγό (περίπου 1 μικρό αυγό)

ελάχιστο τζίντζερ αποξηραμένο, τριμμένο (2 γρ.), ή 5 γρ. φρέσκο, τριμμένο

ελάχιστη σόδα μαγειρική (3 γρ.)

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

Εκτέλεση

Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, το μέλι, το βούτυρο και τη ζάχαρη, προσέχοντας ώστε να μη βράσει το μείγμα. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ, με το φτερό, τη βανίλια, το αυγό, το τζίντζερ και τη σόδα. Προσθέτουμε το 1/3 από το μείγμα της κατσαρόλας και συνεχίζουμε το χτύπημα σε μεσαία ταχύτητα για 1 λεπτό. Χαμηλώνουμε ταχύτητα και ρίχνουμε το 1/2 από το μείγμα που έχει μείνει στο κατσαρολάκι, χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα για 1 λεπτό και επαναλαμβάνουμε.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ στο ελάχιστο και προσθέτουμε μία-μία κουταλιά αλεύρι, φροντίζοντας να ενσωματώνεται η μία κουταλιά προτού προσθέσουμε την επόμενη. Θα πρέπει να προκύψει μια εύπλαστη ζύμη.

Καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και ρίχνουμε πάνω κουταλιές από τη ζύμη, φροντίζοντας να αφήνουμε αρκετό κενό μεταξύ τους. Ψήνουμε για 12 - 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα μπισκότα στις άκρες. Τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα με ποδαράκια.