1 ώρα και 20 λεπτά
12 μερίδες
Εύκολη
Υλικά

1 κούπα λιωμένες μπανάνες
½ κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα ζάχαρη
2 αυγά
1,5 κουταλάκι γλυκού σόδα

1κεσεδάκι γιαούρτι

2 κ.σ. κανέλα
½ κούπα χυμό πορτοκαλιού
100-150 γραμμάρια σοκολάτα σε κομματάκια
2 κούπες αλεύρι

Εκτέλεση

Λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι και μετράμε μία κούπα πολτό. 
 Χτυπάμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και τα αυγά να αφρατέψουν και προσθέτουμε τη σόδαδιαλυμένη στο χυμό πορτοκαλιού.

Προσθέτουμε τον πολτό της μπανάνας και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε τις σταγόνες ή τα κομμάτια σοκολάτας με το αλεύρι και την κανέλα και τα προσθέτουμε στο μείγμα. 

Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα 24 νούμερο ή σε μια μακρόστενη φόρμα. Ψήνουμε το κέικ  στους 180 βαθμούς για 50  λεπτά περίπου

Όταν είναι έτοιμο, αφήνουμε να μείνει 10 λεπτά στη φόρμα και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Σερβίρουμε όταν κρυώσει.