35 λεπτά
6-8 μερίδες
Εύκολη
Υλικά

2 αyγά

1/3 φλιτζανιού ζάχαρη καστανή

2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

250ml Κρέμα Γάλακτος 36%

¼ κουτ. γλυκού αλάτι

4 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150γρ. cranberries

150 gr. αποηηραμένα κεράσια

2 κουτ. σούπας Βούτυρο Lurpak για το άλειμμα της φόρμας

2 κουτ. σούπας ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε και πασπαλίζετε με ζάχαρη ένα πυρίμαχο σκεύος στρογγυλό και ρηχό (λίγο πιο ψηλό από φόρμα τάρτας) ή κάποιο άλλο σχέδιο με διάμετρο 20εκ.

Αδειάζετε τα φρούτα στο σκεύος και κρατάτε στην άκρη.

Βάζετε στο μπλέντερ την κρέμα γάλακτος, την καστανή ζάχαρη, το αλεύρι, τη βανίλια, τα αβγά, το αλάτι και χτυπάτε καλά μέχρι να γίνει ένα λείο και πηχτό σχετικά μίγμα, σαν smoothie.

Περιχύνετε τα cranberries με το μίγμα που ετοιμάσατε και ψήνετε στο φούρνο για 18-20 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει, να πάρει ελαφρώς χρώμα και να σταθεροποιηθεί.

Αφήνετε να πέσει η θερμοκρασία για λίγα λεπτά, πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη άχνη και σερβίρετε το κλαφουτί ζεστό ή κρύο.