50 λεπτά
10-12 μερίδες
Εύκολη
Υλικά

Για τη βάση:
1 ½ φλιτζάνια μπισκότα βουτύρου
6 κουταλιές βούτυρο, λιωμένο
1 φλυτζάνι ζάχαρη 
Γι ατη γέμιση:
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
3 κρόκοι αυγού
⅔ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
1 αλάτι
Σαντιγύ:
1 φλιτζάνι βαριά κρέμα
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Για τη βάση:

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα μπισκότα βουτύρου, το βούτυρο και τη ζάχαρη. Αφού μουσκέψουν τα απλώνετε σε ένα στρογγυλό ταψάκι και ψήνετε για 8 λεπτά. Την αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη γέμιση:

Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ, ανακατέψτε το συμπυκνωμένο γάλα, τους κρόκους αυγών, το χυμό λεμονιού και το αλάτι μαζί. Χτυπάμε μεσαία ταχύτητα για 4-5 λεπτά. Ρίχνουμε στη βάση και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 350. Μικρές φυσαλίδες θα αρχίσουν να επιφανειακά. Καλύψτε την κρούστα εάν αρχίσει να καφέει πολύ προς το τέλος. Την αφήνουμε να κρυώσει και την τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα πριν από το σερβίρισμα.

Για την Κρέμα: Ανακατέψτε την κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Χτυπήστε μέχρι να γίνει αφράτη και προσθέστε το σε δροσερή πίτα λεμονιού.