40 λεπτά
12 muffins
Μέτρια δυσκολία
Υλικά

1/2 φλιτζ. βούτυρο

1 φλιτζ. καστανή ζάχαρη

2/3 φλιτζ. γιαούρτι πλήρες

2 αυγά

5 κ. σ. φρέσκο γάλα

2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τισ χρήσεις

1 κ. γ. μαγειρική σόδα 

150 γρ. κουβερτούρα τριμμένη

Εκτέλεση

Παίρνω μια φόρμα για μάφινς με 12 θέσεις και προσαρμόζω στην καθεμία από 1 χάρτινη θήκη.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το μίξερ το μαλακωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να ετοιμάσω ένα ανοιχτόχρωμο και κρεμώδες μείγμα. Προσθέτω σταδιακά και εναλλάξ το γιαούρτι, τα αυγά και το γάλα και συνεχίζω το έντονο χτύπημα, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και ομοιογενές.
Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζω το αλεύρι με τη μαγειρική σόδα και τα ρίχνω στο μπολ με το βούτυρο, ανακατεύοντας. Προσθέτω την τριμμένη κουβερτούρα, ανακατεύω και μοιράζω το μείγμα στις χάρτινες θηκούλες που έχω προσαρμόσει στο δίσκο.
Ψήνω τα μάφινς για 25 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βουτήξω σε ένα μάφιν να βγει στεγνή, χωρίς υπολείμματα. Αφήνω τα μάφινς να κρυώσουν για 5 λεπτά μέσα στο δίσκο, μετά τα βγάζω από το δίσκο και τα τοποθετώ σε μια σχάρα όπου τα αφήνω μέχρι να κρυώσουν τελείως.