40 λεπτά
12 μερίδες
Μέτρια δυσκολία
Υλικά

3 μήλα
1 μπανάνα γινομένη
1 κ γλ βανίλια
100 ml ηλιέλαιο
2 αυγά
180 γρ καστανή ζάχαρη
100 γρ αμύγδαλα αλεσμένα
285 γρ αλεύρι γ.ο.χ
2 κ γλ baking powder
2 κ γλ κανέλα

Εκτέλεση

Διάβασε πως γίνεται το κέικ με μήλο και μπανάνα (δίχως γαλακτοκομικά) 
Καθαρίζω τα μήλα και τα τρίβω στον τρίφτη και τα ραντίζω με μερικές σταγόνες λεμόνι για να μην μαυρίσουν.
Λιώνω την μπανάνα με ένα πιρούνι.
Σ’ ένα βαθύ μπολ προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύω καλά με μια σπάτουλα.
Βάζω το μίγμα σε μια καλά λαδωμένη κι αλευρωμένη φόρμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 35 -40 περίπου λεπτά ή βυθίζοντας ένα μαχαίρι να βγαίνει καθαρό.
Αφήνω το κέικ μέσα στην φόρμα για δέκα λεπτά περίπου και μετά αναποδογυρίζω, το αφαιρώ και το τοποθετώ σε σχάρα για να κρυώσει.