60 λεπτά
8-10 μερίδες
Μέτρια δυσκολία
Υλικά

250 γρ. μαργαρίνη
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 βανίλια σε σκόνη
1 φλιτζάνι κονιάκ
550 γρ. μαρμελάδα φράουλα 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη βανιλίνη και τα ανακατεύουμε. Λιώνουμε τη μαργαρίνη και τη ρίχνουμε στο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Ύστερα προσθέτουμε και το κονιάκ και ζυμώνουμε λίγο ακόμα.

Απλώνουμε τα ¾ της ζύμης σε μια ταρτιέρα με τα χέρια μας καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Πάνω από τη ζύμη ρίχνουμε τη μαρμελάδα και την απλώνουμε και αυτή. Την υπόλοιπη ζύμη την πλάθουμε σε μπαστουνάκια και στολίζουμε το πάνω μέρος του γλυκού μας, όπως στη φωτογραφία.

Ψήνουμε την πάστα φλώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 30-40 λεπτά περίπου. Το γλυκό είναι έτοιμο όταν η ζύμη ροδίσει και είναι τραγανή σαν μπισκότο.

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει λίγο πριν το σερβίρουμε.