30 λεπτά
12 μερίδες
Εύκολη
Σοκολατόπιτα
Υλικά

600 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

300 γρ. βούτυρο

6 αυγά και 3 κρόκους (μέτρια αυγά)

240 γρ. ζάχαρη

λίγο κακάο για το «αλεύρωμα»

 

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.
Σε μπεν μαρί, στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε μία κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τους κρόκους με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.

Βουτυρώνουμε καλά μία φόρμα 28 εκ. (καλό είναι να είναι με αποσπώμενη βάση) και την κακαοβουτυρώνουμε.

Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας με μία σπάτουλα στο μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η σοκολάτα. Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα που έχουμε κακαοβουτυρώσει.

Καλύπτουμε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο πάνω από το γλυκό μας.

Βάζουμε το ταψάκι σε ένα μεγαλύτερο ταψί και γεμίζουμε το μεγαλύτερο με νερό τόσο όσο να φτάσει τη μέση του ύψους του μικρού ταψιού.

Ψήνουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά ή μέχρι όταν ακουμπάμε ένα δάχτυλο στο κέντρο του ταψιού να μην κολλάει.

Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε σε μικρά κομμάτια, τα οποία και μπορόυμε να συνοδέψουμε με παγωτό ή τριμμένο μπισκότο.