50 λεπτά
8 - 10 μερίδες
Δύσκολη
Υλικά

1 κουτί ‏γάλα ζαχαρούχο
1 ‏γάλα εβαπορέ
250 ml ‏φυτική σαντιγί
2 ‏βανίλιες
4 κ.σ. ‏σιρόπι παγωτού
1 πακέτο ‏μπισκότα πτι μπερ

Για τη βάση 

1 πακέτο ‏μπισκότα πτι μπερ
110 γρ. ‏βιτάμ

Για γαρνίρισμα 
200 ml ‏κρέμα γάλακτος πλήρης 36% σε σαντιγί
1 πακέτο ‏μπισκότα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Για τη βάση
Χτυπάτε το ένα πακέτο πτι μπερ στο μούλτι να γίνει σκόνη. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το βιτάμ.
Μόλις ζεσταθεί βάζετε μέσα τα μπισκότα σε σκόνη, ανακατεύετε ώστε το μπισκότο να «πιει» όλο το βιτάμ.
Στρώνετε το μείγμα σε τσέρκι της αρεσκείας μας και το αφήνετε στο ψυγείο να παγώσει.

Για το παγωτό

Χτυπάτε στο μίξερ τη φυτική σαντιγί για 5′ τουλάχιστον μέχρι να αφρατέψει, μετά προσθέστε τις βανίλιες και σταδιακά το ζαχαρούχο γάλα.
Συνεχίζετε το χτύπημα προσθέτοντας το λικέρ ή το σιρόπι και τέλος το εβαπορέ.

Προσθέστε το 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ θρυμματισμένα και ανακατεύετε με κουτάλα.
Αδειάζετε το μείγμα στην αντίστοιχηφόρμα -  τσέρκι.