40 λεπτά
6 μεριδες
Μέτρια δυσκολία
Υλικά

1 κιλό ζάχαρη άχνη 

2 βανίλιες 

1/2 κούπα γλυκόζη 

2 φακελάκια ζελατίνη σε σκονη

1/4 κούπας νερό 

Εκτέλεση

Διαλύουμε την ζελατίνη στο νερό και στην συνέχεια προσθέτουμε την γλυκόζη. Τα βάζουμε να ζεσταθούν μέχρι να λιώσουν.

Αφαιρούμε απο την φωτιά. Σε ένα γυάλινο πυρέξ (γιατι σε μπολ θα κολλήσει στον πάτο και δεν θα μπορούμε να το δουλέψουμε) αδειάζουμε την μισή ζάχαρη και τις βανίλιες.

Ανοίγουμε ένα μικρό λάκο στην μέση και περιχύνουμε με το ζεστό μίγμα. Ρίχνουμε απο πάνω την υπόλοιπη ζάχαρη. Ανακατεύουμε σιγά σιγά με ένα κουτάλι προσέχοντας να μην "ξεφύγει" το μίγμα απο την μέση και πάει στις άκρες. Προσπαθούμε να ενσωματώσουμε όση περισσότερη ζάχαρη μπορούμε.

Όταν δούμε οτι δεν ανακατεύεται άλλο με το κουτάλι, συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τα χέρια, ζυμώνοντας μέχρι να πάρει το μίγμα όλη την ζάχαρη. Προσοχή: θελει αρκετό ζύμωμα.

Αν δούμε οτι το μίγμα κολλάει στα χέρια μετά απο αρκετό ζύμωμα, προσθέτουμε λίγη ακόμα άχνη ζάχαρη. Όταν η ζύμη δεν κολάει στα χέρια μας είναι έτοιμη. Σε αυτήν την φάση μπορουμε να την φυλάξουμε για τουλάχιστον μία εβδομάδα εκτός ψυγείου τυλιγμένη σφιχτά και χωρίς αέρα με μεμβράνη.

Για να χρησιμοποιήσουμε την ζαχαρόπαστα την ανοίγουμε σε φύλλο και είτε την τοποθετούμε πάνω σε τούρτα, κεικ ή κεκάκια, είτε την κόβουμε με κου πατ σε διάφορα σχέδια.

Αν θέλουμε να την χρωματίσουμε μπορούμε να το κάνουμε χρησιμοποιώντας χρώματα ζαχαροπλαστικής. Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα απο την ζαχαρόπαστα, ρίχνουμε λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής ανάλογα με το πόσο έντονο θέλουμε να είναι το χρώμα και ζυμώνουμε καλά μέχρι να χρωματιστεί ομοιόμορφα η ζύμη μας.

Για σοκολατένια ζαχαρόπαστα, αντικαθιστούμε λίγη απο την ζάχαρη άχνη με κακάο. Μπορούμε επίσης να φτιάξουμε σχεδιάκια όπως αυτό της φωτογραφίας!