Κάτι ήξεραν οι γιαγιάδες μας

«Είμαι η Μαίρη Παναγιωταρά, μια εργαζόμενη γυναίκα μιά καλή νοικοκυρά….».

Είναι οι στίχοι από ένα παλιό τραγούδι που σκωπτικά αναφέρει όλο όσα περνάει μια νοικοκυρά… Και επειδή ο χρόνος είναι χρήμα, δεν είναι σίγουρα εποχές για σπατάλες και το νοικοκυριό δεν είναι μόνο ένα συζυγικό καθήκον, αφού υπάρχουν και ανύπαντρες, μοναχικές από επιλογή, αλλά και εργένηδες, βρήκαμε μερικά γιαγιαδίστικα μυστικά για να ξεφορτωθούμε τα έντομα που τώρα που καλοκαίριασε μας δυσκολεύουν λίγο….

Εντομοαπωθητικό

Σας τελείωσε το σπρέι και τα  έντομα κάνουν πάρτυ;

Το μυστικό κρύβεται στην λακ των μαλλιών.

Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε στο μπαλκόνι σας γλάστρες με βασιλικό, δυόσμο ή γεράνια κι έτσι να ομορφαίνει και το σπίτι!

Διώξτε τις μύγες

Το λάδι λεβάντας, ο βασιλικός, ο δυόσμος, το δεντρολίβανο, οι ξερές φλούδες πορτοκαλιού, το χαμομήλι είναι μερικά από τα μυρωδικά που διώχνουν τα ενοχλητικά έντομα με οικολογικό τρόπο και αρωματίζουν και το χώρο μας… δύο σε ένα!

Φτιάξτε δικό σας εντομοαπωθητικό

Υλικά:

-100 ml αμυγδαλέλαιο

- 25ml αιθέριο έλαιο citronella

- 10ml αιθέριο έλαιο λεβάντας

- από 5ml αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου και γερανιού.

Σε ένα ποτήρι ανακατεύουμε τα αιθέρια έλαια λεβάντας, ευκαλύπτου και γερανιού, ρίχνουμε το μίγμα στο αμυγδαλέλαιο και στη συνέχεια προσθέτουμε την citronella, ανακατεύουμε πολύ καλά και έτοιμο! Χρησιμοποιείστε το σε σπρέι ή βάλτε σε μπολάκια στους χώρους του σπιτιού.

Αν πάλι έχετε ένα θέμα με όλα αυτά, καταπολεμήστε τα κουνούπια με πράσινο οινόπνευμα! Βάλτε κοντά σας σε ένα πιατάκι ένα βαμβάκι βουτηγμένο σε πράσινο οινόπνευμα!