Τι μπορεί να συμβεί;

Τα φυτά μέσα στο σπίτι ομορφαίνουν το χώρο μας και συμβάλλουν σημαντικά στη διακόσμηση, ενώ παράλληλα συντελλούν στην ανανέωση του αέρα αλλά και της ατμόσφαιρας εν γένει.

Βέβαια, τα φυτά χρειάζονται και την ανάλογη φροντίδα, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι πρέπει να τους αφιερώνουμε και χρόνο.

Ωστόσο, εαν έχετε δύσκολο πρόγραμμα και περιορισμένο χρόνο ένα φίλτρο καφέ μέσα στις γλάστρες μπορεί να σας λύσει τα χέρια.

Εάν τοποθετήσετε καφέ στον πάτο της γλάστρας σας θα επιτρέψει στο νερό να φύγει, αλλά θα συγκρατήσει το χώμα μέσα στην γλάστρα. Όταν το χώμα φεύγει από τις τρύπες της γλάστρας είναι πιθανό να τις βουλώσει με αποτέλεσμα να σαπίσουν οι ρίζες και ίσως και ολόκληρο το φυτό.

 

φίλτρο καφέ

 

Το φίλτρο του καφέ είναι μια λύση πολύ καλύτερη από τις πέτρες που συνήθως τοποθετούνται στη βάση της γλάστρας γιατί δεν καταλαμβάνει καθόλου όγκο και έτσι εξασφαλίζετε περισσότερο χώμα μέσα στη γλάστρα για τα φυτά.

 

φίλτρο καφέ

 

Τα φίλτρα καφέ είναι απορροφητικά και γι αυτό μπορούν να συγκρατήσουν μια μικρή ποσότητα υγρασίας μετά από κάθε πότισμα. Η ποσότητα αυτή είναι μικρή για να κάνει τις ρίζες να σαπίσουν, αλλά αρκετή για να δώσει στα φυτά σας μια ανάσα σε περίπτωση που ξεχάσετε να τα ποτίσετε.

 

φίλτρο καφέ

 

Όταν έρθει η ώρα να μεταφυτέψετε το φυτό σας, το φίλτρο του καφέ θα συγκρατήσει μεγάλη ποσότητα χώματος. Μπορείτε, μάλιστα, να τοποθετήσετε το φυτό μαζί με το φίλτρο στην καινούργια γλάστρα – άλλωστε τα φίλτρα αυτά είναι διασπώμενα. Μην ξεχάσετε, όμως, να τοποθετήσετε και ένα καινούργιο φίλτρο στον πάτο!