Αξίζει να το δοκιμάσετε

Κάποιοι το ακούτε για πρώτη φορά.

Η ύπαρξή του όμως χρονολογείται εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα κόκκινο κρασί, φτιαγμένο από σταφύλια σαπεράβι, αλλά το χρώμα του είναι τόσο σκούρο πουπαραπέμπει σε μωβ και μαύρο ενίοτε.

 

 

Τα συγκεκριμένα σταφύλια καλιεργούνται σε ολο τον κόσμο, από τις ΗΠΑ μέχρι την Αυστραλία.

 

Το μαύρο κρασί ζυμώνεται και ωριμάζει σε πήλινα αγγεία που ονομάζονται «qvevris», τα οποία στη συνέχεια θάβονται υπόγεια.

Κάποιοι οινοπαραγωγοί το αφήνουν σε δρύινα βαρέλια και πειραματίζονται με τον ανοξείδωτο χάλυβα.

 

 

Το μαύρο κρασί χαρακτηρίζεται από νότες φρούτων, καρυκευμάτων και έχει βελούδινη υφή, ενώ αποτελεί συνοδευτικό σε χοιρινό, αρνί και κοτόπουλο στη σχάρα, τόνο ή τυρί μακράς ωρίμανσης.