Ποια είναι τα οφέλη;

Διανύεις τους πιο υπέροχους μήνες της ζωής σου προσμένοντας το αγγελούδι σου και δεν θες με τίποτα να σταματήσεις τις ασκήσεις χαλάρωσης και ηρεμίας που σου προσφέρει η γιόγκα.

Η γαλήνη που αποπνέει περνάει στο βρέφος και οι κινήσεις γίνονται αργά και σταθερά.

Με τη γιόγκα βελτιώνεται η αναπνοή σου,οπότε αιματώνεται καλύτερακάθε λειτουργία του σώματός σου κάτι που ευνοεί και το έμβρυο.

Είναι επίσης γεγονός ότι ούπνος βελτιώνεται,άρα θα είσαι πιο ήρεμη και πιο υγιής. 

Αυτή η ηρεμία αντανακλά και στην διάθεση του εμβρύου.

Με τις ειδικές ασκήσεις της δασκάλας γιόγκι, χαλαρώνει η λεκάνηκαι προετοιμάζεται για τη λειτουργία του τοκετού. 

Πριν κάνεις οποιαδήποτε άσκηση καλό θα ήταν να συμβουλευτείς τον γυναικολόγο που σε παρακαλουθεί, προκειμένου να είσαι σίγουρη ότι ενδείκνυται για τη δική σου περίπτωση.

Tadasana (Το βουνό): Στέκεις όρθια με τα πόδια παράλληλα μεταξύ τους στο άνοιγμα των ώμων. Το βάρος σου εξίσου και στα δύο πόδια, μοιρασμένο στις φτέρνες και στα πέλματα. Εισπνοή, εκπνοή διαφραγματική. Τα γόνατα ίσια αλλά χαλαρά, ο κόκκυγας μέσα. Οι ώμοι χαλαροί, με μία κυκλική κίνηση τους οδηγούμε προς τα πίσω. Εισπνοή, εκπνοή.

Marjaryasana (Γάτα): Τώρα φέρε τις παλάμες σου στο πάτωμα γίνε σαν τραπεζάκι, τα δάχτυλα των χεριών ανοιχτά, τα δάχτυλα των ποδιών προς τα πίσω. Τα ισχία είναι πάνω από τα γόνατα, οι ώμοι πάνω από τα χέρια.

 

 

 

 

Δημήτρης Ταλαγάνης 

Personal Trainer