Υπάρχει λόγος!

Είναι το απόλυτο γλυκό του καλοκαιριού. Ωστόσο, οι λάτρεις του παγωτού το καταναλώνουν όλες τις εποχές του χρόνου και δεν περιμένουν μόνο τους θερινούς μήνες.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο Kyorin στο Τόκιο είανι πολύ σημαντικό να απολαμβάνουμε το παγωτό ως πρωινό!

 

 

Σκοπός της έρευνας ήταν να διαπιστώσουν οι ειδικοί, εάν η αντικατάσταση των δημητριακών στο πρωινό με παγωτό θα μπορούσε να έχει συγκεκριμένες ευεργετικές ιδιότητες και τελικά επιβεβαιώθηκαν.

Το να ξεκινάμε την ημέρα μας με λίγο παγωτό μπορεί να βελτιώσει την πνευματική μας διαύγεια, αλλά και την ψυχική μας υγεία.

Το παγωτό, ως πρωινό γεύμα, λειτουργεί αποτελεσματικά καθώς ο χρόνος αντίδρασης είναι καλύτερος, τα αντανακλαστικά πιο γρήγορα και ως εκ τούτου ο εγκέφαλος επεξεργάζεται τις πληροφορίες καλύτερα.

 

 

Στην έρευνα που διεξήχθη δόθηκε στους συμμετέχοντες ένα ποτήρι κρύο νερό αντί για παγωτό κι αυτό που διαπιστώθηκε ήταν ότι αυτοί που κατανάλωσαν το παγωτό είχαν πολύ υψηλότερα επίπεδα εγρήγορσης και διανοητικής ικανότητας.