Που μπορείτε να τα βρείτε

Τα ξεχωριστά οικολογικά δεντρόσπιτα στην Βόρεια Ιταλία, μέσα στο δάσος για να ανακαλύψεις την φύση και να ζήσεις μία ανεπανάληπτη εμπειρία.

Τα εντυπωσιακά δεντρόσπιτα με το εξαιρετικό desing είναι η πρόταση ενός αρχιτεκτονικού γραφείου στο Μιλάνο. Τα σπίτια δεν είναι έτοιμα ακόμα, η σκέψη είναι για το μέλλον του τουρισμού και της αρχιτεκτονικής, συνδυάζοντας την σχέση του ανθρώπου με την φύση.

Η εγκατάστασή τους έχει αρχίσει και βρίσκεται στην οροσειρά των Δολομιτών στη Βόρεια Ιταλία. Η αρχιτεκτονική σχεδίαση τους είναι έτσι ούτως ώστε οι κορυφές των καταλυμάτων να ταιριάζει με τις κορυφές των ελάτων.

Τα δεντρόσπιτα θα είναι εξοπλισμένα με όλες τις ανέσεις που μπορεί να προσφέρει ένα σπίτι και θα προσφέρουν στον επισκέπτη μια ξεχωριστή εμπειρία.

Παράλληλα, έχει εναρμονιστεί πλήρως και με τη λογική της οικολογικής συνείδησης.

Γι’αυτό τον λόγο δίπλα από τα δεντρόσπιτα θα υπάρχει μία δεξαμενή για τη συλλογή και την επαναχρησιμοποίηση του νερού της βροχής. Ενώ, γεωθερμικές αντλίες θα είναι συνδεδεμένες με κάθε σπίτι για να φροντίζει την θέρμανση του χώρου τον χειμώνα.

Το μέγεθος των δεντρόσπιτων θα είναι από 35 μέχρι 45 τ.μ., παρ’όλα αυτά όλα θα έχουν την ίδια «αιχμηρή» βάση και οροφή. Στο ισόγειο, πέρα από τον χώρο του καθιστικού και το σαλόνι, θα υπάρχει και το μπάνιο αλλά και η σκάλα που θα οδηγεί στον πάνω όροφο. Στον πάνω όροφο θα βρίσκεται μόνο ένα κρεβάτι με κατεύθυνση προς το βουνό και εξαιρετική θέα. Εκτός αυτού, στο πίσω μέρος του πάνω ορόφου θα υπάρχει κι ένα μικρότερο μπάνιο. 

Πηγή: travelstyle.gr