Κοντεύεις τα πρώτα "άντα" και νιώθεις πως δεν έχεις κάνει τίποτα στη ζωή σου; Και όμως προλαβαίνεις να κάνεις πολλά

Είσαι γύρω στα 25-27 και βλέπεις πως τα τριάντα σε περιμένουν στη γωνία;

Καταρχάς, δεν πρέπει να τρομάζεις γιατί έρχονται πολύ ωραία χρόνια και κατά δεύτερον πρέπει να αναλογιστείς αν έχεις κάνεις έστω κάποια από όσα έπρεπε κατά τη διάρκεια αυτής της δεκαετίας. Πρέπει να μπεις στα 30 «γεμάτη» από εμπειρίες. Για δες τι σου προτείνουμε και μην ξεχάσεις να βάλεις τσεκ σε αυτά που έχεις ήδη κάνεις και ένα «προσεχώς» σε αυτά που πρέπει να βάλεις στο πρόγραμμα!

 

Ξεπέρασε μία σου φοβία

Σκέψου τι φοβάσαι και βρες τον καταλληλότερο τρόπο για να εξοικειωθείς με αυτό. Δεν μπορείς τα ύψη; Βρες κάποιον που είναι πολύ άνετος στο θέμα αυτό και προσπάθησε μαζί του (με αργά και σταθερά βήματα) να ανέβεις επίπεδα.

 

Ταξίδεψε κάπου μόνη σου 

Οκ, μπορεί στη σκέψη και μόνο να διστάζεις, αλλά δεν μπορείς να διανοηθείς πόσο ωραία θα περάσεις. Θα βρεις τις ισορροπίες σου, θα γνωρίσεις νέο κόσμο και θα γυρίσεις έχοντας σκεφτεί πολλά πράγματα για το μέλλον σου.

Διακοπές με «κοριτσοπαρέα» 

Διακοπές με τις φίλες σημαίνει ξενύχτι, αλκοόλ, τρέλες και απίστευτες στιγμές που θα θυμάστε μέχρι τα βαθιά γεράματα.

 

Γνώρισε πιο «βαθιά» την οικογένειά σου 

Μήπως ήρθε η ώρα να γνωρίσεις τις ρίζες σου; Κάπου σε αυτή τη γη υπάρχουν ξαδέρφια και θείοι που τόσα χρόνια δε γνωρίζεις ούτε το όνομά τους. Κρίμα, πολύ κρίμα!

Στήριξε μία Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση

Τώρα πια που γνωρίζεις την κοινωνία κάπως καλύτερα, σκέψου τι σε ευαισθητοποιεί περισσότερο και στήριξέ το όσο μπορείς. Βοήθεια δε σημαίνει μόνο χρηματική αλλά και σωματική ή συναισθηματική.

 

Αφιέρωσε λίγο χρόνο στα παιδιά

Μόλις πατήσεις τα 26-27 αρχίζεις να βλέπεις πολλά παιδιά τριγύρω σου και δε φαντάζεσαι πόσο αναζωογονητική είναι η παρέα μαζί τους. Μπορεί η ενέργεια να χτυπήσει κόκκινο(και να σκεφτείς πως δε θες να γίνεις πολύ γρήγορα μαμά), αλλά να ξέρεις πως μέσα από τα παιχνίδια και τις απορίες τους θα πάρεις μερικά «μαθήματα» ζωής.

 

Ερωτεύσου

Οι έρωτες μεταξύ των 20 και των 30 είναι οι πιο ωραίοι και οι πιο δυνατοί. Μπορεί να βρεις τον άντρα της ζωής σου, μπορεί ακόμα να βιώσεις και μικρούς «θανάτους» μέσα από τους χωρισμούς σου αλλά και από τα δύο θα γεμίσεις τη ζωή σου με πολλές εικόνες.

Μάθε μία νέα γλώσσα

 Μπορεί στο σχολείο να έμαθες αγγλικά και γαλλικά, αλλά ήρθε η ώρα να καθίσεις  ξανά στα θρανία. Διάλεξε μία πιο ιδιαίτερη ξένη γλώσσα (δες κινέζικα ή αραβικά) και γνώρισε μέσα από αυτή ένα νέο «κόσμο».

 

Ζήσε «αποτυχίες»

 Όσο πιο νέα είσαι τόσο πιο γρήγορα ξεπερνάς μία αποτυχία. Άσε που μέσα από τις ατυχίες σου θα πάρεις πολλά μαθήματα και θα ξέρεις πια πως θα κινηθείς στο μέλλον.