Η σωστή διαφορά ηλικίας παίζει ρόλο στην πορεία της σχέσης

Ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά, λέει η γνωστή λαϊκή ρήση, αλλά οι γνωστές λαϊκές ρήσεις συχνά λένε ψέματα και γενικότητες.

Η αλήθεια είναι πως η σωστή διαφορά ηλικίας παίζει καταλυτικό ρόλο τόσο στην πρώτη προσέγγιση, όσο και στην πορεία και έκβαση μιας πιθανής σχέσης σας

Το κάθε φύλο αντιλαμβάνεται τα χρόνια που περνάνε διαφορετικά. Ο άντρας μεγαλώνοντας αναζητά το στιλ του και την οικονομική ασφάλεια. Η γυναίκα πάλι θέλει απλώς να μην μεγαλώσει. Το ποιοι μας ταιριάζουν, όμως, δεν εξαρτάται μόνο από την ομορφιά και την φρεσκάδα, αλλά και από το να μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες σου τη δεδομένη στιγμή και εσύ τις δικές τους.

Πιθανόν να έχεις ήδη ακούσει τον κανόνα για τη διαφορά ηλικίας που άλλοτε αποδίδεται στον Πλάτωνα και άλλοτε σε κινέζους φιλόσοφους. Εμείς θα πούμε ότι είναι του Πλάτωνα γιατί μας συμφέρει.

Ο κανόνας λέει πως η ιδανική ηλικία της γυναίκας είναι η μισή ηλικία του άντρα συν 7.

 

Δηλαδή, για κάποιον που είναι 30 χρονών η γυναίκα που έχει δίπλα του πρέπει να είναι 30:2=15+7= 22, για κάποιον που είναι 40 το κορίτσι πρέπει να είναι 40:2=20+7=27 και πάει λέγοντας.

Ο Αριστοτέλης, από την άλλη, έλεγε πως η ιδανική ηλικία γάμου για τον άντρα είναι τα 37 και για την γυναίκα τα 18, ενώ ο Χιού Χέφνερ, ας πούμε, θα διαφωνούσε και θα έλεγε πως το σωστό είναι να διαιρούμε την ηλικία του άντρα με το 3.

Και επειδή αυτά γράφτηκαν χιλιάδες χρόνια πριν, ας δούμε τι άποψη έχει η επιστήμη σήμερα σχετικά με το θέμα.

Μία νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο Emory της Ατλάντα στις ΗΠΑ  μας αποκαλύπτει ποια είναι η ιδανική διαφορά ηλικίας ανάμεσα στους συντρόφους για να έχει διάρκεια η μεταξύ τους σχέση.

Για λογαριασμό της εν λόγω έρευνας, εξετάστηκαν 3.000 άτομα και τα αποτελέσματα είναι πολύ ενδιαφέροντα.

Όσον αφορά, τα ζευγάρια με 5 χρόνια διαφορά ηλικίας έχουν 18% περισσότερες πιθανότητες να χωρίσουν συγκριτικά με εκείνα που είναι στην ίδια ηλικία. Το νούμερο αυτό φτάνει στο 39% για ζευγάρια με 10 χρόνια διαφορά και στο 95% για όσα μετρούν πάνω από 20 χρόνια διαφοράς ηλικίας.

To συμπέρασμα λοιπόν των ερευνητών είναι ότι ο μόλις ένας χρόνος διαφοράς ανάμεσα στους συζύγους, έχουν μόνο 3% πιθανότητες διαζυγίου.

 

Και τώρα που τα ξέρουμε όλα αυτά, μπορούμε να βάζουμε πρέπει σε ό,τι αφορά τον έρωτα;  Είναι ο έρωτας τυφλός;