Ένα φάρμακο της φύσης είναι το τζίντζερ, ελληνιστί πιπερόριζα. Αν κάθε πρωί πίνεις ένα μικρό ποτηράκι κάνεις ένα μεγάλο δώρο στον οργανισμό σου.

Δες παρακάτω τα οφέλη αυτού του μοναδικού χυμού.

  1. Αν αρρωσταίνεις συχνά με κρυώματα και ιώσεις, τότε είναι ώρα να τονώσεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα.Ενώ υπάρχουν συμπληρώματα που μπορείς να αγοράσεις, ο χυμός από τζίντζερ μπορεί να σου προσφέρει αντιβιοτική δράση και να σε βοηθήσει να γίνεις πιο γρήγορα καλά, αφού εννοείται θα παίρνεις και την αγωγή του γιατρού σου.
  2. Το τζίντζερ είναι ένα διεγερτικό και κατασταλτικό της όρεξης. Αυτό γιατί βοηθά το στομάχι να παράγει το απαραίτητο οξύ αλλά ταυτόχρονα, βοηθά στο να χάνεις κιλά καίγοντας περισσότερες θερμίδες και δίνοντάς σου την αίσθηση ότι έχεις χορτάσει, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
  3. Αφού έχεις τελειώσει με τη γυμναστική σου μπορείς να φας τζίντζερ ή φαγητά που το περιέχουν. Λειτουργεί καλύτερα αν το καταναλώσεις μετά από ασκήσεις δύναμης. Αν φας ή πιεις τζίντζερ πριν καταναλώσεις οτιδήποτε άλλο, δηλαδή το πρωί, σε βοηθάει ακόμα περισσότερο. Μπορεί να βοηθήσει τους μύες σου να αναρρώσουν καλύτερα και γρηγορότερα μετά από έντονη άσκηση. 

Tip: Αν δεν σου αρέσει η έντονη γεύση του ροφήματος μπορείς να το ενσωματώσεις στη μαγειρική σου ως μπαχαρικό και να δώσεις μια ασιατική νότα στην κουζίνα σου!