Όσα χρειάζονται τα μαλλιά σου πριν τον ύπνο
Για να μην σπάνε!

Τις περισσότερες φορές, πριν βουλιάξουμε στο κρεβάτι, ξεχνάμε ότι τη νύχτα τα μαλλιά μας τείνουν να αποδυναμώνονται και να σπάνε περισσότερο απ’ ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το βράδυ, ωστόσο, αποτελεί μια ιδανική στιγμή, όπου τα μαλλιά μας μπορούν να δεχθούν καλύτερα κάθε περιποίηση. Γι’ αυτό το λόγο παρακάτω σου προτείνουμε πέντε απλούς τρόπους βραδινής περιποίησης που θα καταστήσουν τα μαλλιά σου υγιή και λαμπερά, χτίζοντας παράλληλα μια φυσική ασπίδα προστασίας.

Καθημερινά επιβαρύνουμε τα μαλλιά μας με πιστολάκια, ισιωτικές αλλά και διάφορα προϊόντα styling, όπως λακ ή τζελ. Όλα αυτά, όμως, σε συνδυασμό με την ατμόσφαιρα της πόλης ταλαιπωρούν τα μαλλιά μας κάνοντας την εμφάνισή τους θαμπή και την τρίχα μας αδύναμη. 

Βούρτσισέ τα

Καθημερινά επιβαρύνουμε τα μαλλιά μας με πιστολάκια, ισιωτικές αλλά και διάφορα προϊόντα styling, όπως λακ ή τζελ. Όλα αυτά, όμως, σε συνδυασμό με την ατμόσφαιρα της πόλης ταλαιπωρούν τα μαλλιά μας κάνοντας την εμφάνισή τους θαμπή και την τρίχα μας αδύναμη. Βουρτσίζοντάς τα καλά μετά από μια απαιτητική ημέρα βοηθάμε ώστε το φυσικό έλαιο της τρίχας να μοιραστεί σε όλο το μήκος τους, αποφεύγοντας παράλληλα το ανακάτεμα και τον κόπο της επόμενης μέρας να τα ξεμπλέξουμε από τυχόν κόμπους. 

Χρησιμοποίησε τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης

Πριν πέσεις για ύπνο μην παραλείπεις να απλώνεις κάποιο έλαιο στα μαλλιά σου. Υπάρχει πληθώρα προϊόντων -και μάλιστα αρκετά καλών- στην αγορά, που βασίζονται κυρίως στο λάδι argan, καρύδας αλλά και στο καστορέλαιο και συνιστούν ιδανικές επιλογές για ενυδάτωση, θρέψη και λαμπερή όψη την επόμενη μέρα.

Πες όχι στα λαστιχάκια μαλλιών

Πιάνοντας σφιχτά τα μαλλιά σου τη νύχτα πιέζεις τις ρίζες τους με αποτέλεσμα να γίνονται πιο επιρρεπή στο σπάσιμο. Αν δεν σε βολεύει να τα αφήνεις ελεύθερα όταν κοιμάσαι, μπορείς να τα πιάσεις με ένα μαλακό σατέν ή μεταξωτό λαστιχάκι, που αποτελεί και μία απο τις σχετικά πρόσφατες «εφευρέσεις» της εποχής μας και προστατεύει περισσότερο την τρίχα.

Αν κοιμηθείς με βρεγμένα μαλλιά, κάνε το με τον σωστό τρόπο

Όσο κουρασμένοι κι αν είμαστε στο τέλος μιας ιδιαίτερα απαιτητικής μέρας, το να κοιμηθούμε με βρεγμένα μαλλιά μπορεί να τα καταστήσει πιο εύθραυστα, αδύναμα αλλά και πολύ πιο επιρρεπή στα σπασίματα. Πριν πέσουμε για ύπνο ας είμαστε σίγουροι πως έχουμε στεγνώσει καλά έστω τις ρίζες των μαλλιών μας.

Χρησιμοποίησε την κατάλληλη μαξιλαροθήκη

Οι περισσότεροι από εμάς συνήθως κοιμόμαστε σε βαμβακερές μαξιλαροθήκες, χωρίς όμως να γνωρίζουμε ότι το συγκεκριμένο ύφασμα δεν αφήνει την τρίχα μας να αναπνεύσει κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αν επιθυμούμε λαμπερά, υγιή και μακριά μαλλιά, καλό θα ήταν να αντικαταστήσουμε τις βαμβακερές μαξιλαροθήκες με μεταξωτές ή σατέν, που προκαλούν λιγότερη τριβή και βοηθούν τα μαλλιά να «γλιστρούν», αποτρέποντας τα μικροσπασίματα.