Πως θα κόψεις τη ζάχαρη;
Αυτοί είναι οι τρόποι

Είσαι από τα άτομα που δεν ζουν χωρίς γλυκά και γενικά δεν μπορείς να αποχωριστείς;

Αν έχεις βάλει στόχο πάντως να κόψεις τη ζάχαρη υπάρχει λύση και είναι και αποτελεσματική.

Αρκεί να ακολουθήσες τα παρακάτω βήματα:

1. Αντικατάστησε τα γλυκά με ένα φρούτο

Μπορεί να ακούγεται βαρετό, όμως, εξασκώντας τον εαυτό σου, θα συνηθίσεις να γεύεσαι τη φυσικά γλυκιά γεύση των φρούτων και, μάλιστα, θα σου φαίνεται... πολύ γλυκιά! Την επόμενη φορά που θα νιώσεις ανάγκη για κάτι με ζάχαρη, δε χρειάζεται να μην "ακούσεις" τις ανάγκες του σώματός σου, αλλά αντί για σοκολάτα ή κάποιο γλύκισμα, προτίμησε να φας ένα φρέσκο φρούτο. Περίμενε περίπου μισή ώρα και θα δεις πως η ανάγκη του οργανισμού σου έχει καλυφθεί και με το παραπάνω! Διάβασε επίσης: Απογευματινή λιγούρα: Ρωτήσαμε 10 διαιτολόγους πώς την αντιμετωπίζουν

2. Συνδύασε καλούς υδατάνθρακες - φυτικές ίνες - πρωτεΐνη και καλά λιπαρά

Αποφεύγοντας την ισορροπία στο γεύμα σου, όπως είναι η έλλειψη υδατανθράκων, μπορεί να σε οδηγήσει σε λιγούρες για κάτι γλυκό, αφού τα επίπεδα σακχάρου δεν είναι εκεί που πρέπει. Φρόντισε λοιπόν κάθε σου γεύμα να αποτελείται από τον παραπάνω συνδυασμό και επέλεξε υδατάνθρακες με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη όπως η κινόα, η γλυκοπατάτα ή τα ρεβίθια.

3. Απόφυγε τις επιλογές με πρόσθετη ζάχαρη

Αν η επιθυμία σου για γλυκό δεν μπορεί, τελικά, να καταπολεμηθεί, φρόντισε να επιλέξεις κάτι χωρίς έξτρα ζάχαρη. Για παράδειγμα, επίλεξε να φας μαύρη σοκολάτα αντί για γάλακτος, που θα σε βοηθήσει να απολαύσεις κάτι γλυκό με λιγότερη ποσότητα ζάχαρης.