Αθηνά Οικονομάκου: Ο γάμος της με τον Φίλιππο Μιχόπουλο
Σε μια αποκαλυπτική εξομολόγηση

Διανύει τον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της και είναι από τις πιο ευτυχισμένες περιόδους της ζωής της.

Ωστόσο το πρόγραμμά της Αθηνάς Οικονομάκου είναι πάρα πολύ απαιτητικό καθώς ξεκινά την ημέρα της από τις 9 το πρωί και επιστρέφει στο σπίτι μετά τις 10 το βράδυ.

Αναρωτιέμαι πού βρήκες το χρόνο για να παντρευτείς με τέτοιο πρόγραμμα;

«Ευχαριστούμε πάρα πολύ για τις ευχές και στα δικά σας οι ελεύθεροι».

Μας τη σκάσατε τελικά. Παντρευτήκατε χωρίς να το πάρει κανείς είδηση.

Σας έλεγα ότι δεν θα το μάθει κανείς, αλλά εσείς δεν με πιστεύατε. Δεν βρίσκω κανένα λόγο να μάθει όλη η Ελλάδα το γάμο μου πριν γίνει. Όχι ότι βρίσκω λόγο να το μάθει κάποιος μετά, αλλά προέκυψε, τι να κάνουμε. Ήταν και θέμα τύχης βέβαια, γιατί δεν είδε κανείς την αγγελία του γάμου.

Μετά το γάμο δεν ίσχυε η μυστικοπάθεια; Γιατί πόσταρες στο Instagram σου φωτογραφία αποκαλύπτοντας το ευτυχές γεγονός.

Δεν είχα σκοπό, ούτε εγώ ούτε κάποιος καλεσμένος να ανεβάσει φωτογραφίες. Ούτε πριν ούτε μετά. Όταν τέλειωσε ο γάμος, εντοπίσαμε έναν παπαράτσι κρυμμένο σε ένα κτίριο απέναντι από το δημαρχείο και λίγη ώρα μετά ανέβηκαν φωτογραφίες μας από τον προαύλιο χώρο σε ένα τοπικό site. Τότε προτίμησα να ανεβάσω η ίδια μια φωτογραφία και να πω ότι όντως παντρεύτηκα, ελπίζοντας πως δεν θα πάρει μεγάλη διάσταση το θέμα, θα σχολιαστεί ως δεδομένο και όχι ως φήμη, θα χαρούν όσοι με αγαπούν και θα πάμε παρακάτω.

Πώς ήταν αυτή η μέρα για σένα;

Ένιωθα σαν να είχα διοργανώσει ένα μεγάλο, ξέφρενο πάρτι. Ήταν μαζί μας όλοι οι αγαπημένοι μας φίλοι και οι οικογένειές μας και είχαμε έναν κοινό σκοπό: να περάσουμε καλά, να γελάσουμε, να δείξουμε ο ένας την αγάπη του στον άλλο… Ήταν όλα όμορφα και τα πράγματα έγιναν αβίαστα, χωρίς να είναι τίποτα στημένο και προγραμματισμένο. Ήταν υπέροχα, καλύτερα από ό,τι είχα φανταστεί.

Ο γάμος έγινε το μεσημέρι στο δημαρχείο του Γυθείου και το γλέντι που ακολούθησε είχε διάρκεια.

Ναι, ο γάμος ήταν στις 13.00 και το πάρτι κράτησε μέχρι τα ξημερώματα, με μικρές παύσεις για φαγητό και ανασυγκρότηση δυνάμεων.

Η επιλογή να γίνει ο γάμος στο Γύθειο, που είναι ιδιαίτερη πατρίδα σου, ήταν δική σου;

Δεν είχαμε σκεφτεί καν πού και πότε θα γίνει ο γάμος. Με τον ερχομό του παιδιού και επειδή έπρεπε για τυπικούς-γραφειοκρατικούς λόγους να γίνει ένας γάμος αποφασίσαμε αρχικά να κάνουμε έναν πολιτικό γάμο. Η ιδέα για το μέρος ήταν του Φίλιππου. Φυσικά με βρήκε σύμφωνη και χάρηκα.

Τελικά η πρόταση γάμου έγινε στις Μαλδίβες;

Δεν θα απαντήσω σε αυτό. Είπαμε, μαθεύτηκε ο γάμος, να πούμε κάποια πράγματα για να υπάρξει μια εικόνα όλων όσα έγιναν, αλλά μέχρι εκεί. Οι υπόλοιπες πληροφορίες δεν αφορούν τον πολύ κόσμο.

Στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη είπες ότι ο Φίλιππος σου ζήτησε πολλές φορές να τον παντρευτείς. Γιατί δεν του είπες εξαρχής το «ναι»;

Χαριτολογώντας το είπα αυτό στην Ελένη και δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες ούτε να εξηγήσω κάτι. Έτυχε λόγω των καταστάσεων να το κάνει περισσότερες από μία φορές. Όχι φυσικά επειδή δεν δέχτηκα από την πρώτη φορά – γιατί φαντάζομαι πως αν του έλεγα «όχι» δεν θα υπήρχε λόγος να μου το ξαναζητήσει.