menegaki-eudokimos
Τα μοναστηριακά γαστρονομικά μυστικά του Γέροντα Ευδόκιμου θα μάθουν όσοι το Σάββατο 29 Ιουλίου βρεθούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου συνταγών του πνευματικού της παρουσιάστριας

Η Ελένη και ο Γέροντας Ευδόκιμος θα βάλουν τις ποδιές τους και μπροστά στον κόσμο θα δείξουν πως μαγειρεύεται η διάσημη κόκκινη σάλτσα αλλά και η γευστική σκορδαλιά με χυλό, αλεύρι και νερό. Η Ελένη όχι μόνο θα μαγειρέψει, αλλά θα αναλάβει και την παρουσίαση του βιβλίου, που δεν είναι το πρώτο του Γέροντα, καθώς το 2015 είχε κυκλοφορήσει το πρώτο του βιβλίο, μετά από τη γνωριμία του με τον Ηλία Μαμαλάκη, ο οποίος τον βοήθησε και τον καθοδήγησε στη συγγραφή του.

Το νέο του βιβλίο βασίζεται σε συνταγές με ελληνικά προϊόντα, βγαλμένα από τη γη της Άνδρου.

Ο Γέροντας Ευδόκιμος έχει δηλώσει στο ΘΕΜΑ people «Με την Ελένη Μενεγάκη μας συνδέει βαθιά φιλία χρόνων. Δέχτηκε την πρόσκλησή μου με χαρά. Το πρώτο βιβλίο μου το είχε παρουσιάσει ο Ηλίας Μαμαλάκης. Όπως γνωρίζετε, η Ελένη επισκέπτεται συχνά το μοναστήρι της Παναχράντου για να προσευχηθεί και να χαλαρώσει. Το μέρος εδώ έχει φυσική ομορφιά, είναι καταπράσινο, ιδανικό για στιγμές κατάνυξης και περισυλλογής».

Την Ιερά Μονή Παναχράντου είχε επιλέξει η Ελένη και για τη βάφτιση της κορούλας της Μαρίνας, ενώ με τον Γέροντα συνδέεται φιλικά και η οικογένεια του Ματέο Παντζόπουλου.