Η Γογώ Μαστροκώστα στο δικαστήριο
Τί συνέβη;

Πρόκειται για μια υπόθεση που αφορούσε σε μία μεζονέτα που είχε αγοράσει το 2006 σε οικόπεδο που είχε δοθεί αντιπαροχή από τους ιδιοκτήτες.

Η Γωγώ Μαστοκώστα κατηγορήθηκε ότι μετατόπισε την περίφραξη βάση του νόμου 1337/83 που αφορά σε αυθαίρετα κτίσματα.

Η εντυπωσιακή πρώην γυμνάστρια που βρέθηκε στο Μονομελές Πλημμελιοδικείο τελικά αθωώθηκε πανηγυρικά. Μάλιστα, συγκατηγορούμενοί της ήταν ο πρώην κουνιάδος της, που είχε αγοράσει τη διπλανή μεζονέτα, και η συνιδιοκτήτρια του οικοπέδου, που είχε κρατήσει μία από τις ανεγειρόμενες μεζονέτες μέσω της αντιπαροχής.

Σύμφωνα με την espressonews δήλωσε: «Ημουν η πρώτη που μπήκα στις μεζονέτες. Σκεφτείτε ότι είχα αγοράσει το σπίτι ήδη από τα σχέδια, το 2006, ενώ μου παραδόθηκε το 2008. Δεν κάναμε καμία περίφραξη εμείς! Δεν πειράξαμε απολύτως τίποτα, το παραλάβαμε έτοιμο όπως ήταν! Η περίφραξη υπήρχε ήδη, όταν μου είχαν δείξει τα σχέδια.

Νωρίτερα στο δικαστήριο κατέθεσε ως μάρτυρας ο σύζυγος της συνιδιοκτήτριας του οικοπέδου, ο οποίος τόνισε: 
«Το 2008 παραδόθηκαν οι ιδιοκτησίες από την εργολήπτρια εταιρία. Η περίφραξη υπήρχε, δεν κάναμε καμία επέμβαση. Υπήρχε ήδη όταν δόθηκε το οικόπεδο για αντιπαροχή, συνορεύει με το γήπεδο μπέιζμπολ της αμερικανικής βάσης και εκτείνεται σε όλο το οικόπεδο κατά μήκος των όμορων κατοικιών». Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων μάλιστα επέδειξαν στο δικαστήριο αεροφωτογραφίες, στις οποίες δεν φαίνεται μετατόπιση της περίφραξης.

Το δικαστήριο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, έκρινε αθώους και τους τρεις κατηγορουμένους.