Δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στη ρύθμιση που είχε κάνει και πλέον είναι αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη

Αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να οδηγηθεί στη φυλακή για χρέη στο Δημόσιο είναι ο Γιώργος Κιμούλης. 

Ο ταλαντούχους ηθοποιός καταδικάστηκε σε 15 μήνες φυλακή χωρίς αναστολή, για χρέος ύψους 250.000 ευρώ στο Δημόσιο, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso, λόγω του ότι έχασε τη ρύθμιση στην οποία είχε ενταχθεί για την αποπληρωμή του.

 

Το εν λόγω χρέος αφορά σε εταιρία που δημιουργήθηκε το 2001 για το θέατρο του ηθοποιού που υπήρχε σε μισθωμένο ακίνητο και λειτουργούσε σαν σχολή. Μέτοχος στην εταιρεία ήταν και η μητέρα του, η οποία είχε αναλάβει τη διαχείριση. 

«Δεν έχει χρόνο να ελέγξει το επιχειρηματικό σκέλος, λόγω της αφοσίωσής του στη δουλειά του. Το σκέλος αυτό το είχε η μητέρα του και δεν είναι τυχαίο ότι τα προβλήματα άρχισαν μετά το θάνατό της το 2009. Έχουν δοθεί 107.000 ευρώ για το χρέος. Αν έμπαινε τώρα σε ρύθμιση, θα έπρεπε να δίνει 16.000€ δόση και δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα», δήλωσε ο συνήγορός στις δικαστικές αίθουσες.

Κατάθεση έδωσε και ο λογιστής του ηθοποιού. «Είμαι λογιστής του κ. Κιμούλη από τον Απρίλιο του 2015 ως σήμερα. Το χρέος είναι από την περίοδο 2008-2010 και βεβαιώθηκε το 2011. Η οφειλή είναι κυρίως από δήμους, από περιοδείες που έκανε. Είναι ένα επάγγελμα με φοβερά έξοδα, που όμως δεν μπορούν να εμφανιστούν λογιστικά. Για παράδειγμα οι τεχνικοί… Λίγοι έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος», είπε, αναφέροντας ότι λόγω capital controls, καθώς και της ματαίωσης της περιοδείας του, δεν κατάφερε να είναι συνεπής στη ρύθμιση που είχε κάνει.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την καταδίκη του Γιώργου Κιμούλη με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, όπως και στον πρώτο βαθμό. Τελικά, το δικαστήριο επέβαλε 15 μήνες φυλάκιση, αλλά η προηγούμενη καταδίκη του για ακάλυπτη επιταγή δεν επέτρεψε την αναστολή. 

Η ποινή μετατράπηκε σε χρηματική, έναντι 25 ευρώ την ημέρα.