Μεγάλο πλήγμα για την οικονομία της Βαλτιμόρης

Μετά τις καταγγελίες σε βάρος του πρωταγωνιστή, Κέβιν Σπέισι, για σεξουαλική παρενόχληση, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι διακόπτει τη συνεργασία μαζί του και πως αναστέλλονται επ' αόριστον τα γυρίσματα.

«Η Netflix δεν τα εμπλακεί σε άλλη παραγωγή του ''House of Cards'' που περιλαμβάνει τον Κέβιν Σπέισι. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με την MRC σε αυτή την περίοδο για να εξετάσουμε πώς θα προχωρήσουμε σε ό,τι αφορά τη σειρά», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Μόνο για την τέταρτη σεζόν σχεδόν 2.700 άτομα είχαν προσληφθεί στην Πολιτεία του Μέριλαντ, ενώ η παραγωγή αγόρασε ή νοίκιασε αγαθά και υπηρεσίες από σχεδόν 2.000 επιχειρήσεις εκεί. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από την εν λόγω Πολιτεία, μόνο τα γυρίσματα για την πέμπτη σεζόν «άφησαν» στην οικονομία του Μέριλαντ 129 εκατ. δολάρια, με την αγορά αγαθών και υπηρεσιών από 1.750 επιχειρήσεις και την πρόσληψη 1.800 ντόπιων ηθοποιών, κομπάρσων και μέλη του συνεργείου.  

Επίσης, το Μέριλαντ έχει κερδίσει σχεδόν 60 εκατ. δολάρια σε φόρους από το «House of Cards» όλα αυτά τα χρόνια, αναφέρει το CNN.

 

 

Πηγή: protothema.gr