Μιλάμε για μια αγωγή ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για λόγους πνευματικών δικαιωμάτων

Η σειρά του Netflix, Narcos, που αφορά στη ζωή του Πάμπλο Εσκομπάρ, του βαρόνου των ναρκωτικών της Κολομβίας, προκάλεσε την αντίδραση της οικογένειας Εσκομπάρ, και συγκεκριμένα του αδερφού του Πάμπλο, Ρομπέρτο. 

«Δεν θέλω το Netflix και καμία άλλη εταιρία να γυρίσει ταινίες στη Medellin ή στην Κολομβία, που να έχουν σχέση με εμένα ή τον αδερφό μου, Pablo, χωρίς έγκριση από την Escobar Inc.». «Είναι πολύ επικίνδυνο. Ειδικά χωρίς τις ευλογίες μας. Αυτή είναι η χώρα μου», δήλωσε ο ίδιος. 

Η Escobar Inc., εταιρία ιδιοκτησίας του αδερφού του Pablo Escobar, Roberto De Jesus Escobar Gaviria, κατέθεσε μήνυση πέρσι απαιτώντας 1 δισ. δολάρια επειδή η σειρά χρησιμοποίησε το όνομα του ιδρυτή του καρτέλ Medellin χωρίς να πάρει σχετική άδεια. Σήμερα, οι λεπτομέρειες της δικαστικής διαμάχης έχουν έρθει στο φως μέσω κάποιων νέων εγγράφων που ανακάλυψε το THR.

Όταν ρωτήθηκε για τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να πάρει το συνεργείο του Netflix, έπειτα από την πρόσφατη δολοφονία -που δεν έχει διαλευκανθεί ακόμα- του πρώην μέλους της παραγωγής του «Narcos», Carlos Muñoz Portal, που έκανε ρεπεράζ για τις τοποθεσίες των γυρισμάτων, ο 71χρονος συμπλήρωσε: «Το Netflix θα πρέπει να προσλάβει και πληρωμένους δολοφόνους στους ανθρώπους ασφαλείας του».

Η δολοφονία του Muñoz's ανάγκασε την εταιρία να βγάλει ανακοίνωση, σύμφωνα με το Variety, μέσω της οποίας έστειλε συλλυπητήρια στην οικογένειά του και ανέφερε ότι οι λεπτομέρειες του θανάτου του παραμένουν άγνωστες. Το σώμα του βρέθηκε κοντά στα σύνορα με την πολιτεία του Μεξικού, Hidalgo, μέσα σε ένα τρύπιο από σφαίρες αμάξι. Δεν έχει γίνει ακόμη σαφές κατά πόσο ο φόνος θα επηρεάσει το μέλλον του «Narcos», όμως ο Gaviria έκανε σαφές στο THR ότι, αν το Netflix δεν καταβάλει το ποσό των δέκα ψηφίων, θα γευτεί τις αντίστοιχες συνέπειες.

«Αν δεν τα πάρουμε, θα τελειώσουμε τη μικρή τους σειρούλα», είπε.

πηγή: vice