Τι οδήγησε στην ξαφνική αλλαγή;

«Όλοι περίμεναν πως και πως να γίνει αυτή η ταινία, αλλά για άλλη μια φορά η Kim Katrall το γύρισε στον εαυτό της και το παίζει θύμα. Είχε το θράσος να πει στην Warner Bros ότι θα έκανε τη ταινία μόνο αν έκαναν άλλες ταινίες πάνω στις οποίες δούλευε. Γελοίο. Ποια νομίζει ότι είναι; Ο George Clooney». Και με αυτές τις δηλώσεις πηγών στην Daily Mail έγινε γνωστό ότι το «Sex and the City 3» δε θα το δούμε στις κινηματογραφικές αίθουσες γιατί τα γυρίσματα που θα ξεκινούσαν το Φθινόπωρο, ακυρώθηκαν. 

Μπορεί η Warner Bros να είχε δώσει το πράσινο φως, αλλά η Kim Katrall είχε απαιτήσεις που έκαναν όλο το project να μη γυριστεί. Την είδηση επιβεβαίωσε και η Sara Jessica Parker που παρευρέθηκε στο New York City Ballet Gala και όταν ρωτήθηκε για την τρίτη ταινία, απάντησε: «Τέλειωσε... δεν θα το κάνουμε» και πρόσθεσε, «είμαι απογοητευμένη. Είχαμε αυτή την όμορφη, αστεία, συγκινητική και ευχάριστη ιστορία. Δεν είναι μόνο η απογοήτευση ότι δεν θα μπορέσουμε να πούμε τη νέα ιστορία μας, αλλά περισσότερο για αυτό το κοινό που επιζητούσε τόσο πολύ μία ακόμη ταινία».

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η DailyMail, η τηλεοπτική Samantha Jones ήταν εκείνη που προκάλεσε τη διακοπή της τρίτης ταινίας, καθώς είχε την απαίτηση να γίνει παραγωγή άλλων ταινιών πάνω στις οποίες δούλευε αλλιώς δεν θα υπέγραφε για το έργο. Η Warner Bros αρνήθηκε να της κάνει το χατήρι και αποφάσισε να ακυρώσει ολόκληρη την παραγωγή, καθώς θεώρησε άδικο για τους θαυμαστές να γυρίσει την ταινία, μόνο με τις τρεις πρωταγωνίστριες.