Φαίνεται πως η συμμετοχή του στο Star Academy δεν έχει καθόλου καλό τέλος για τον τραγουδιστή

«Αν δεν σας αρέσει, μπορείτε να αποχωρήσετε! Η πόρτα είναι ανοιχτή. Από εκεί παρακαλώ» ήταν τα λόγια του παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη και η απάντηση του Νίκου Καρβέλα:  «Hδικτατορία σας τελείωσε». 

Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα, από τον αέρα της εκπομπής Star Academy. Τώρα, το κανάλι Ε, ζητά από τον μουσικοσυνθέτη ως ρήτρα 500.000 ευρώ. Το σύνολο των τραπεζικών λογαριασµών του Νίκου Καρβέλα και της εταιρείας Vanillia ΕΠΕ, έχει ήδη δεσμευτεί. Από αυτό το γαϊτανάκι δεν γλίτωσε ούτε η Άννα Βίσση, καθώς προτείνε εκείνηστον σταθµό τον πρώην σύζυγό της και  υπέγραψε κιόλος τη σχετική σύµβαση ως εγγυήτρια.

Σύμφωνα με την Espresso, στη συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε το κανάλι κατά του Νίκου Καρβέλα, ζητώντας τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του, καθώς πρόθεση του καναλιού είναι να «παγώσει» τυχόν μεταβολή της περιουσίας του συνθέτη μέχρι τη συζήτηση και την έκδοση απόφασης για την κύρια αγωγή. Από την πλευρά του, ο συνθέτης έχει καταθέσει αίτηση αναστολής της εκτέλεσης και οι δύο αγωγές αναμένεται να συνδικαστούν.