Πως εξελίχθηκε η κόντρα τους στις δικαστικές αίθουσες

Όλα ξεκίνησαν όταν η Τάνια Ιακωβίδoυ αποκάλεσε την Ελένη Μενεγάκη παρτάκια, killer και ανήθικη επαγγελματικά, στον αέρα εκπομπής του Epsilon. Αυτό οδήγησε την Ελένη Μενεγάκη να καταθέσει  κατέθεσε αγωγή και ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της. 

Σύμφωνα με το Έθνος, δικηγόρος της Ελένης Μενεγάκη ήταν ο Νίκος Αγαπηνός, ενώ από την πλευρά της δημοσιογράφου εμφανίστηκε μόνο ο σύζυγός της. 

Εντός της αίθουσας λοιπόν ακούστηκαν οι παρακάτω διάλογοι: 

«Δεν υπάρχει συναίνεση για να λυθεί το πρόβλημα εξωδίκως, αυτό βλέπω... Ο δικηγόρος της γυναίκας μου, ο κ. Καπερνάρος, βρίσκεται σε άλλο δικαστήριο. Ζητούμε αναβολή» ανέφερε ο σύζυγός της κυρίας Ιακωβίδου.

Το αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής δεν έγινε δεκτό, με αποτέλεσμα η δίκη να αρχίσει κανονικά με την εξέταση του μάρτυρα και παραγωγού της παρουσιάστριας Κεβόρκ ντε Σαρκισιάν. «Είμαι παραγωγός στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη και άλλων ψυχαγωγικών εκπομπών» είπε ο μάρτυρας, με τον κ. Αγαπηνό να συμπληρώνει «στον Alpha!» και την πρόεδρο να σχολιάζει: «Ε, πού θα ήταν; Στο CNN; Μακάρι, δηλαδή, ο άνθρωπος, αλλά τι να πω;»...

Εκείνος δήλωσε: 

«Αυτά που ακούστηκαν ήταν βαριά. Φάνηκαν και οι συντελεστές της εκπομπής που τη φιλοξενούσαν να αιφνιδιάζονται. Θεωρώ ότι ξέφυγε. Μίλησε για "στυμμένες λεμονόκουπες" και έκανε χαρακτηρισμούς. Έθιξε την Ελένη Μενεγάκη. Εμένα, ως παραγωγός που είμαι, μου προκάλεσε πρόβλημα. Φανταστείτε τον επόμενο που ήθελα να "κλείσω". Να μου ζητάει ρήτρες για να μην τον πετάξουν σαν "λεμονόκουπα"» είπε ο κ. Ντε Σαρκισιάν, για να ακολουθήσει ο εξής διάλογος με την έδρα:

Πρόεδρος: «Στη συνέχεια, η κυρία Ιακωβίδου έκανε κάποια κίνηση;»

Μάρτυρας: «Δεν την πήρε κάποιο τηλέφωνο. Στο μεταξύ, ο Γρηγόρης Γκουντάρας, για τον οποίο έγινε και το σχόλιο, παραμένει στο μισθολόγιο της εκπομπής. Δεν πετάχτηκε. Εχει άλλη εργασία μέσα στον σταθμό. Κατά την εκτίμηση μου, ήταν τραγική τοποθέτηση αυτή της κυρίας Ιακωβίδου».

Δικηγόρος: «Χαρακτηρίστηκε η Μενεγάκη "παρτάκιας", "killer·" και "ανήθικη επαγγελματικά";».

Μάρτυρας: «Ναι, βεβαίως. Και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες ήταν παγωμένοι».

Πρόεδρος: «Μόνη της επανερχόταν ή την τσιγκλούσε κάποιος;».
Σύζυγος Ιακωβίδου: «Αυτά γίνονται πίσω από την κάμερα».

Πρόεδρος: «Δεν ακούγεστε, κύριε... Μπροστά στην κάμερα, λέμε».
Μάρτυρας: «Μπροστά δεν φαινόταν».
Μετά τη λήξη της ακροαματικής διαδικασίας, ο σύζυγος της κυρίας Ιακωβίδου ξεκαθάρισε στην έδρα ότι η ίδια δεν είχε πρόθεση να θίξει την κυρία Μενεγάκη.
«Ξέρετε, προσπαθούσε να εκπροσωπήσει τους ανέργους δημοσιογράφους! Η σύζυγός μου μπορεί να κάνει και γραπτή δήλωση ότι δεν είχε πρόθεση να θίξει κανέναν».

πηγή: protothema.gr