Το καρναβάλι των παιδιών

Την Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη παρέλαση του καρναβαλιού των παιδιών στους δρόμους της Πάτρας και  περισσότεροι από 13.000 μικροί καρναβαλιστές αναμένεται να πάρουν μέρος.

Με εφόδια τη φαντασία, το αστείρευτο κέφι, τον αμείωτο χορό και τις καλαίσθητες στολές, οι μικροί καρναβαλιστές αναμένεται να σκορπίσουν χαμόγελα και ελπίδα.
Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11:00 και θ ασυμμετέχουν: η μπαντίνα της δημοτικής μουσικής, η μασκότ του καρναβαλιού των μικρών, ο Τζίτζικας, τα εννέα άρματα του καρναβαλιού των μικρών, «Ζουζουνο-Όχημα», «Ο Ποσειδώνας», «Πειρατικό Καράβι», «Τρενάκι», «Ξαφνικά ένας Παπαγάλος», «Γίγαντας και Κοκκινοσκουφίτσα», «Ο Τραγουδιστής Πρίγκιπας», «Ο Γάτος Μονομάχος», το «Μουσικό Άρμα» και οι 106 ομάδες συμμετοχής, κάποιες εκ των οποίων θα συνοδεύονται από άρματα και κατασκευές.

 

Το νέο φετινό άρμα «Ζουζουνο-όχημα» παρουσιάζει ένα μεγάλο αρθρωτό παιχνίδι πάνω στην πλατφόρμα, διάτρητο με πολλά ανοίγματα και παράθυρα, ενώ αποτελείται από τρία μέρη και έχει 8 πόδια. Τα μεταμφιεσμένα παιδιά εισέρχονται από μια είσοδο στο πίσω μέρος και μέσα σε αυτό παίζουν, παρελαύνουν και φτάνουν σε ένα μπαλκόνι, που είναι το πρόσωπο του ζουζουνιού και ταυτόχρονα το μπροστινό μέρος του άρματος.

Επίσης, το άρμα χαρακτηρίζεται από τα έντονα χρώματα, όπως το κόκκινο, το πορτοκαλί και το ανοιχτό τιρκουάζ, ενώ ταυτόχρονα είναι κι ένα παιχνίδι χρηστικό για τις χαρούμενες δράσεις των μικρών και μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί και για τη χρήση σε καρναβαλουπόλεις.

 

 

Φέτος στην παρέλαση θα συμμετέχουν δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, κέντρα προσχολικής αγωγής, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, σχολές χορού, ωδεία, κέντρα ξενόγλωσσων σπουδών, τοπικοί σύλλογοι, αθλητικοί σύλλογοι και ενώσεις, εκπολιτιστικοί σύλλογοι, φορείς, κλάδοι λυκόπουλων και ελεύθερες συμμετοχές.

Επίσης, στην παρέλαση θα πάρουν μέρος παιδιά από κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με ειδικές ανάγκες, καθώς και ομάδες μικρών από τον Πύργο, τη Ναύπακτο, την Κάτω Αχαΐα, τον Αλισσό και το Ριόλο.

 

Στο τέλος της παρέλασης στα άρματα του σοκολατοπόλεμου, οι εκπρόσωποι και των πέντε συλλόγων των σοκολατοριχτών, «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες», Σοκολατομαχίες», «Σοκολατορίχτες» και «Σοκολατοπαίκτες» θα γλυκαίνουν με τις ρίψεις τους μικρούς και μεγάλους.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ