Η νέα γιαπωνέζικη παμπ της Αθήνας

Το νέο εγχείρημα του Άρη Βεζενέ μας πάει στην Άπω Ανατολή, όπως δεν την ξέρεις.

Στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς, τα νεοϋορκέζικα περιοδικά επιχείρησαν να προβλέψουν τις νέες γαστριμαργικές τάσεις που θα μας απασχολούσαν παγκοσμίως το 2018 (κανείς δεν μπορεί να τρώει κινόα για πάντα).

Ανάμεσα στο ινδικό street food και την πρωτεΐνη που προέρχεται από τα φυτά, ξεχώριζε η πρόβλεψη για την ανάδειξη του «γιαπωνέζικου dude food», ήτοι φαγητού για άνδρες, ήταν ό,τι τρώνε οι Γιαπωνέζοι σχεδόν στο πόδι μετά τη δουλειά τους.

 

 

Στη διαμπερή στενόμακρη παμπ Birdman που άνοιξε στην καρδιά του καλοκαιριού στο Σύνταγμα δεσπόζει από άκρη σε (σχεδόν) άκρη μια μεγάλη μπάρα, σαν αυτές που βρίσκεις σε όλες τις ιζακάγια, τις παμπ της Ιαπωνίας που συχνά συγκρίνονται με τις ιρλανδικές παμπ ή τα τάπας μπαρ της Ισπανίας.

 

 

Την ίδια μπάρα έχουν και τα κορυφαία σούσι μπαρ, όταν κάθεσαι ήσυχος και περιμένεις ο σούσι σεφ να βάλει μπροστά σου το πιατάκι που αυτός πιστεύει ότι χρειάζεσαι.

Στο Birdman, όμως, η διαδικασία είναι λιγότερο μυσταγωγική.

Tο Birdman είναι μια μεγάλη μπάρα, που ξεκινάει από την μια πλευρά του μαγαζιού και φτάνει μέχρι -σχεδόν- την άλλη. Μοναδική εξαίρεση ένα χαμηλό τραπέζι και ένας καναπές για 3 άτομα, με το που μπεις από την πλευρά της Σκούφου. 

Ωραίος, απλός και ζεστός χώρος, που δεν «φωνάζει» καθώς το λευκό του τοίχου δένει αρμονικά με το απαλό ξύλο της μπάρας. Θα μπορούσε να είναι ένα «ξεχασμένο» στέκι σε μια γωνία του Κυότο ή της Νέας Υόρκης. Με μικρές design πινελιές -από βιβλία και μπουκάλια ιαπωνικών spirits- με το vintage στερεοφωνικό και τον «λαμπάτο» ενισχυτή δίπλα στο μπαρ να τραβούν την προσοχή.