Επισκεφθήκαμε το νεο gastrobar της Γλυφάδας που έχει γίνει δημοφιλές, δοκιμάσαμε το μενού του και μοιραζόμαστε μαζί σας τις εντυπώσεις μας.
Ξεχάστε ό,τι είχατε στο μυαλό σας για μια κλασική μπυραρία. Το δημοφιλές Monk στη Γλυφάδα, με τη φοβερή ατμοσφαιρική διακόσμηση που, όπως προδίδει άλλωστε και το όνομά του, θυμίζει κελάρι μοναστηριού στο οποίο οι μοναχοί ζυμώνουν τη μπύρα τους, είναι ένα value-for-money μαγαζί που έλειπε από την Αθήνα. Eυέλικτα, έξυπνα και με ωραίο τρόπο, το νέο αυτό στέκι που έχει γίνει viral στα νότια προάστια, συνδυάζει την μπύρα, τα cocktails, το comfort food και το κλασικό street food σε γενναίες μερίδες, με μια μεγάλη wine list και εστιατορικά πιάτα που δεν θα συναντήσεις σε μια συνηθισμένη μπυραρία.
Παρά το γεγονός ότι η μπύρα δίνει το ρυθμό στη διακόσμηση, με τα ξύλινα βαρέλια να κλέβουν τις εντυπώσεις, ο όρος «μπυραρία» δεν εκφράζει απολύτως αυτό που υπηρετεί συνολικά ως χώρος το Monk.
Το gastrobar ως έννοια είναι πιο συνεπής για να περιγράψει αυτό το feel good εστιατόριο που έχει φωταγωγήσει ξανά την οδό Λαζαράκη, έχοντας ακόμα και τις καθημερινές γεμάτα τα τραπέζια του.
Εδώ, σε μια μεγάλη, εντυπωσιακή σάλα στην οποία κυριαρχεί το ξύλο και ο μπρούντζος, μπορείς να πιεις 100+ ποικιλίες μπύρας από όλο τον κόσμο, καλό κρασί και ψαγμένα, πιο ιδιαίτερα cocktails.
Θα φας από γερμανικά λουκάνικα, burgers με καταπληκτικές french fries, tacos, ποικιλίες κρεάτων, τεράστια μπιφτέκια, μέχρι pasta και premium κοπές, ταρτάρ, καρπάτσιο, αλλά και πιο gourmet γαστριμαργικές επιλογές, όπως το arancini ραγού, το καταπληκτικό ριζότο γαρίδας ή μια καπνιστή μελιτζάνα-έκπληξη ψημένη στο josper με πέστο βασιλικού, μαρμελάδα από τομάτα, αφρό φέτας και τσιπς αγκινάρας.
Το μενού μπορεί να καλύψει εύκολα όλα τα γούστα αλλά και όλα τα budget, έχοντας επιλογές για κάθε βαλάντιο.
Ακόμα και στις πιο μεγάλες, ανομοιογενείς παρέες με διαφορετικά γούστα, μπορεί κάποιος να βρει εύκολα τι θα φάει χωρίς να προβληματιστεί.