Έρχεται «παν-Τουρκικός χιονιάς»
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού

Καθ΄ οδόν βρίσκεται η νέα ψυχρή εισβολή που αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα τα προσεχή 24ωρα. Σχετικές προβλέψεις έκαναν οι μετεωρολόγοι, Γιώργος Τσατραφύλλιας και Κλέαρχος Μαρουσάκης, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο κύμα κακοκαιρίας με εντυπωσιακούς χαρακτηρισμούς.

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας σε ανάρτησή του χαρακτηρίζει την κακοκαιρία «Παν-Τουρκικό χιονιά», που θα πλήξει την Ελλάδα το τριήμερο Κυριακή 28 Ιανουαρίου με Τρίτη 30 Ιανουαρίου.

Ο μετεωρολόγος του Alpha, σε μήνυμά του στο Facebook, αναφέρεται στο νέο κύμα κακοκαιρίας που θα φέρει χιονοπτώσεις και τσουχτερό κρύο σε πολλά μέρη της χώρας. Μάλιστα, προβλέπει χιόνια και στην Αττική.

Όπως αναφέρει, τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι η σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας 10-12 βαθμούς.

Αναλυτικά η ανάρτησή του Γιώργου Τσατραφύλλια στο Facebook:

«Παν-τουρκικός χιονιάς θα επηρεάσει και τα ανατολικά της χώρας μας το τριήμερο Κυριακή-Τρίτη (28/1-30/2) με κύρια χαρακτηριστικά τη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας 10-12 βαθμούς, τους θυελλώδεις βοριάδες 9 μποφόρ (στο Αιγαίο) και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και ενδεχομένως σε χαμηλότερα υψόμετρα σε Θεσσαλία ( κυρίως Μαγνησία-Λάρισα), Εύβοια, Σποράδες, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Αττική, βορειοανατολική Πελοπόννησο και Κρήτη.

Υ.Γ :Συγκεκριμένες περιοχές και υψόμετρα ΔΕΝ μπορούν να προσδιοριστούν από τώρα. Δεν χρειάζεται να είναι στην «τσίτα» ο κόσμος από πληροφορίες που στερούνται επιστημονικού υπόβαθρου».