Νέο κύμα κακοκαιρίας
Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το γύρισμα του καιρού θα γίνει αισθητό από το πρωί της Τρίτης. 

Για αύριο, Τρίτη, αναμένονται νεφώσεις και σποραδικές βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο. Από το απόγευμα, ωστόσο, θα σημειωθούν βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια. 

Στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας αναμένονται και χιονοπτώσεις. 

Την Τετάρτη, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, η κακοκαιρία θα «επισκεφθεί» και τη Θεσσαλονίκη, όπου μέχρι την Πέμπτη θα καταγράφονται, κατά διαστήματα, βροχοπτώσεις. 

Την ίδια ημέρα, όπως αναφέρει η ΕΜΥ, αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στο βόρειο Ιόνιο τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές.

Πιο έντονα φαινόμενα, όπως σποραδικές καταιγίδες, θα εκδηλωθούν σταδιακά σε όλη τη χώρα, εκτός από τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο, ενώ την ίδια ώρα θα χιονίζει στα ορεινά. 

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Την Πέμπτη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και στα νότια. 

Σποραδικές καταιγίδες, που τοπικά θα είναι ισχυρές, θα εκδηλωθούν κυρίως στις κεντρικές και νότιες, θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. 

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, την Πέμπτη οι βροχές θα κάνουν την εμφάνισή τους και στην Αθήνα

Την ίδια στιγμή, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ισχύ από 7 έως και 9 μποφόρ, τοπικά, ενώ ο υδράργυρος θα «κατρακυλήσει» σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. 

Χιονοπτώσεις και άνεμοι έως 9 μποφόρ την Παρασκευή

Παρόμοια θα είναι η εικόνα και την Παρασκευή, με τοπικές βροχές να εκδηλώνονται στα ανατολικά και νότια και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά της Κρήτης. 

Οι άνεμοι θα εξακολουθήσουν να πνέουν με ισχύ έως και 9 μποφόρ.

Ιδια εικόνα και το Σάββατο, με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας 

Το Σάββατο, τέλος, αναμένονται εκ νέου νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ανατολικά και στα νότια. 
Οι χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και στα ορεινά της Κρήτης θα συνεχιστούν, όπως και οι θυελλώδεις -έως 9 μποφόρ- άνεμοι στο Αιγαίο. 

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, το Σάββατο η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.