Πρωτοχρονιάτικα μενού μέχρι 50 ευρώ

Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς πλησιάζει κι εμείς ψάξαμε και βρήκαμε οικονομικές λύσεις για το ρεβεγιόν, που συνδυάζουν την ποιότητα και τη φινέτσα σε απίστευτα καλές τιμές.

1) Μαγικές Κατσαρόλες

Καλή ελληνική κουζίνα στο κλασικό πλέον στέκι του Παλαιού Φαλήρου και ένα εορταστικό μενού με a la carte επιλογές, εμπνευσμένες από την παράδοσή μας. Δοκιμάστε φραγκόκοτα Γρεβενών στο φούρνο με παραδοσιακή γέμιση και πατάτες, μπουκίτσες από αρνάκι γάλακτος μαγειρεμένες με ξερά βερύκοκκα και Μetaxa 7, φιλετίνια από μοσχαράκι Νάξου και σάλτσα μαυροδάφνης στο ποτήρι, ή τη βουβαλίσια μπριζόλα που σερβίρεται με πουρέ γλυκοπατάτας.

Αν όμως θέλετε κάτι πιο ιδιαίτερο, προτιμήστε τον φασιανό μαγειρεμένο σε ροζέ σαμπάνια Αμύνταιου με ατζέμ πιλάφι και καβουρδισμένο φιδέ. Τη συγκεκριμένη μέρα η ελάχιστη κατανάλωση κατ’ άτομο είναι 30 ευρώ, χωρίς τα ποτά.

Ζησιμοπούλου 47, Παλαιό Φάληρο, 2109418821

2) Dos Hermanos

Με ένα τρελό πάρτι θα υποδεχτεί το μεξικάνικο εστιατόριο των βορείων προαστίων τον νέο χρόνο, με πρωταγωνιστές ένα απολαυστικό εορταστικό μενού με πικάντικες δημιουργίες, special of the day cocktails και φυσικά ένα ξεσηκωτικό Live Latin & Salsa Party. Θα ξεκινήσετε το δείπνο σας με μια chimichanga με μοσχαρίσιο κιμά και ψητή quesadilla με κοτόπουλο, και μια σαλάτα με μάνγκο, αβοκάντο, μαρούλι και cranberries.

Από κυρίως πιάτα έχετε να επιλέξετε στο κοτόπουλο Mole με σοκολάτα και τσίλι, στα Rib Eye με πατάτες ογκρατέν, ή το μαριναρισμένο ψαρονέφρι με σως από ανανά (και τα τρία σερβίρονται με αρωματισμένο μεξικάνικο ρύζι). Για επιδόρπιο μπορείτε να παραγγείλετε σουφλέ σοκολάτας με παγωτό, ή cheesecake με αγριοκέρασο. Η τιμή κατά άτομο είναι στα 45 ευρώ και περιλαμβάνει ένα κοκτέιλ Μαργαρίτα και αναψυκτικά.

Κυριαζή 24, Κηφισιά, 210 8087906

3) Roasted by Mimaya

Καινούργια γευστική άφιξη για τους κρεατοφάγους και μια πολύ καλή επιλογή για ρεβεγιόν, αφού εδώ θα βρείτε μια τεράστια ποικιλία από πρώτης ποιότητας κρεατικά σε όλες τις πιθανές εκδοχές. Για το καλωσόρισμα σας περιμένει μοσχάτο ντάστι και ποικιλία από ψωμάκια με γιορτινά ντιπς. Ακολουθεί σαλάτα με ντοματίνια, καρότο, αγγούρι, ρέβα, αχλάδι ποσέ σε κόκκινο κρασί, jamon serano, ψητό τυρί χαλούμι με μέλι και σουσάμι και βινεγκρέτ από φρούτα του δάσους. Θα συνεχίσετε με μπρουσκέτα με άγρια μανιτάρια μαζί με αρωματισμένα με μυρωδικά και παλαιωμένο ξύδι μπαλσάμικο, πασπαλισμένα με κατσικίσιο τυρί κι ένα σορμπέ λεμόνι, που θα έρθει πριν από το κυρίως πιάτο για να αλλάξει η γεύση. Έπειτα είναι η σειρά για χοιρινό καραµελωµένο Braten, αργοψηµένο στο φούρνο για πέντε ώρες, που σερβίρεται με σάλτσα μαύρης μπύρας και πατάτες jacket, ενώ για επιδόρπιο θα απολαύσετε εξαιρετική βέλγικη σοκολατίνα με φυστικοβούτυρο.

Η τιμή είναι στα 37.50 ευρώ ανά άτομο.

Μάρκου Μπότσαρη 8, Γλυφάδα, 108944850

 

 

4) Lykos Steak House

Οι κάτοικοι του Πειραιά σίγουρα ξέρουν το μαγαζί αν και καινούργιο, μιας και παλαιότερα εκεί στεγάζονταν το «Βασίλαινας».Πλέον ο χασάπης τρίτης γενιάς, Βαγγέλης Λύκος, σε συνεργασία με τον Θανάση Βασίλαινα έχει ανοίξει αυτό το νέο κρεατοφαγικό στέκι για τους απαιτητικούς. Εδώ όλα τα κρέατα είναι δικής τους παραγωγής, με κοπές από προσεκτικά επιλεγμένες φάρμες από όλη την Ελλάδα, αλλά και κρέατα δικής τους κοπής και ωρίμανσης, ξηρής και αναερόβιας.

Για την Πρωτοχρονιά ο σεφ Κώστας Τάτσιος, γνωστός από την εκπομπή Μaster chef, έχει ετοιμάσει ένα μενού πέντε πιάτων που περιλαμβάνει σούπα πατάτας με χειροποίητο chorizo φρέσκο θυμάρι, μια πράσινη σαλάτα με κατσικίσιο τυρί Εύβοιας, εστραγκόν και παντζάρια, κριθαράκι με άγρια μανιτάρια Γρεβενών και λάδι τρούφας, χοιρινό κότσι γάστρας με πουρέ σελινόριζας και σάλτσα Port και για επιδόρπιο πανακότα εσπρέσο με αλμυρή καραμέλα.

Η τιμή είναι στα 45 ευρώ το άτομο.

Αιτωλικού 72, Πειραιάς, 21 0461 2457

5) Μαντζάρου 3

Σε ένα από τα πιο όμορφα νεοκλασικά του 19ου αιώνα, όπου έζησε ο συνθέτης Νικόλαος Μάντζαρος, μπορείτε να αλλάξετε τον χρόνο με άρωμα παλιάς αστικής Αθήνας κι ένα υπέροχο μενού. Για ορεκτικό μπορείτε να διαλέξετε σούπα λαχανικών με αρωματική μπρουσκέτα, ή βελουτέ μανιταριών με μπρουσκέτα παρμεζάνας.

Ακολουθεί η σαλάτα με καπνιστό σολομό, μαύρο σουσάμι, φρέσκα μυρωδικά και ντρέσινγκ λάιμ και τζίντζερ, ενώ στα κυρίως θα βρείτε μοσχαρίσια Rib – Εye με αρωματικό βούτυρο ή χοιρινό Iberico ribs, γλασαρισμένα με μέλι και μπαχαρικά.

Τέλος για επιδόρπιο απολαύστε τάρτα με κρέμα κάστανο, πικρή σοκολάτα και παγωτό ρούμι.

Η τιμή είναι στα 33 ευρώ το άτομο.

Μαντζάρου 3, Κολωνάκι, 21 0338 8216

6) Κυβέλη

Σε μια από τις πιο θεατρικές γειτονιές, στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, η Κυβέλη παντρεύει την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με εκλεκτές πρώτες ύλες και ετοιμάζει ένα απολαυστικό μενού για την Παραμονή. Τα ορεκτικά, που σερβίρονται ανά δύο άτομα, περιλαμβάνουν μια σαλάτα με αβοκάντο, μανούρι, πράσινα λαχανικά, καρύδια και ντρέσινγκ ροδιού, μανιτάρια με σως ροκφόρ και κρέμα γάλακτος και χοιρινή τηγανιά με πολύχρωμες πιπεριές και καπνιστό τυρί. Στα κυρίως ανά άτομο μπορείτε ένα επιλέξετε μοσχάρι ρολό με τυρί, μπέικον, μανιτάρια και πιπεριές, ή αρνί με δενδρολίβανο και μυρωδικά σιγοψημένο στο φούρνο με πατάτες.

Τέλος για επιδόρπιο και πάλι ανά δυο άτομα, μπορείτε να παραγγείλετε μους σοκολάτας, ή πανακότα με σιρόπι φράουλα ή σοκολάτα.

Η τιμή ανά άτομο είναι στα 25 ευρώ.

Επτανήσου 15, Αθήνα, 210 821940