Η ταινία της εβδομάδας

Η Ρενέ (Εϊμι Σούμερ) είναι έξυπνη, ετοιμόλογη, έχει πηγαίο χιούμορ και ένα τεράστιο σύμπλεγμα: δεν μπορεί να χωνέψει το παχουλό, «στραβοχυμένο» παρουσιαστικό της. Ναι, είναι παχουλή και νιώθει κατώτερη δίπλα στα σούπερ αδύνατα έως ασθενικά μοντέλα που κυκλοφορούν γύρω της και την αντιμετωπίζουν σαν να μην υπάρχει. Γιατί μέσα σε όλα, η Ρενέ εργάζεται σε εταιρεία καλλυντικών!

Ωσπου μια μέρα ένα ατύχημα θα τη… συνεφέρει με τον λάθος τρόπο. Η Ρενέ χτυπά στο κεφάλι και ξαφνικά «βλέπει» τον εαυτό της σαν να είναι μοντέλο τής… Vogue, παρότι εξωτερικά δεν έχει αλλάξει σε τίποτε.

Η ιδέα έχει «ψωμί», και μάλιστα ιδιαίτερα χορταστικό, γιατί χάρη στο ταλέντο τής 37χρονης κωμικού Εϊμι Σούμερ – γνωστής από την πολύ επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «Inside Amy Schumer» – είναι πραγματικά αστείο να βλέπεις τη Ρενέ να συμπεριφέρεται σαν να πρόκειται για την Μπριζίτ Μπαρντό στο «Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα», παρότι στην πραγματικότητα θυμίζει την Κάθι Μπέιτς στις «Πράσινες τηγανητές ντομάτες». Οι σεναριογράφοι / σκηνοθέτες / παραγωγοί Εϊμπι Κον, Μαρκ Σίλβερσταϊν που έχουν εντρυφήσει σε αυτού του τύπου τις ανάλαφρες «κομεντί με μήνυμα» («Δεν με φίλησαν ποτέ», «Απλώς δεν σε γουστάρει», «Οδηγός για singles») χειρίζονται το θέμα τους απελευθερωμένα και με ειλικρινή κατανόηση γιατί φυσικά η Ρενέ είναι ένα πρόσωπο που όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά· για την ακρίβεια ανήκει στην πλειοψηφία.

Δείτε το τρέιλερ: