Η συμμορία των πέντε
Μια κωμωδία του Γκράχαμ Λίνεχαν

Μια ετερόκλητη πενταμελής συμμορία σχεδιάζει μια ληστεία με τη βοήθεια μιας ανυποψίαστης, καλόκαρδης γριούλας, σε μία από τις κλασικότερες μαύρες κωμωδίες που γνωρίσαμε στον κινηματογράφο.

Οι Θανάσης Τσαλταμπάσης, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Αγορίτσα Οικονόμου, Κώστας Αποστολάκης, Στέλιος Πέτσος, Κώστας Φλωκατούλας και Στέλιος Ιακωβίδης γίνονται συνένοχοι στο σχέδιο της τέλειας ληστείας μιας χρηματαποστολής. Η συμμορία των πέντε, παριστάνοντας τους ερασιτέχνες χορευτές, νοικιάζει τη σοφίτα του ετοιμόρροπου σπιτιού μιας γλυκιάς και άμεμπτου ηθικής γριούλας που ζει με μοναδική παρέα τον παπαγάλο της. Το «τέλειο» σχέδιο, όμως, παίρνει απρόβλεπτη και ξεκαρδιστική τροπή όταν στα πόδια τους μπλέκεται άθελα της η ανυποψίαστη γριούλα.

Το σενάριο βασίζεται στη διασκευή για το θέατρο του συγγραφέα Γκράχαμ Λίνεχαν, της ομώνυμης μαύρης κωμωδίας του 1955 που άφησε εποχή με πρωταγωνιστές τους Άλεκ Γκίνες και Πίτερ Σέλερς. Η εμπνευσμένη διασκευή που ανέβηκε στο θέατρο Γκίλγκουντ του Λονδίνου κι έσπασε ταμεία το 2011, υπηρετεί χαρακτηριστικά την παράνοια της πλοκής των βρετανικών κωμωδιών της δεκαετίας του ‘60 και των ταινιών του Πίτερ Σέλλερς.

 

 

Κωμωδία Διάρκεια: 120'

Μέχρι : 21/4
Παραστάσεις : Πέμ., Παρ. 9 μ.μ., Σάβ. 6 μ.μ./ 9 μ.μ., Κυρ., Τετ. 7 μ.μ.
Tιμή : € 20-5. Ισχύουν ειδικές τιμές.

 

Σκηνοθ.:Γ. Κακλέας 
Ερμηνεύουν: Κ. Αποστολάκης, Αγ. Οικονόμου, Γ. Μποσταντζόγλου, Θ. Τσαλταμπάσης, Κ. Φλωκατούλας. Σκην.: Μ. Παντελιδάκης. Κοστ.: Ν. Χαρλαύτης. Μουσ.: Μ. Νιβολιανίτης, Αλ. Χρηστάρας. Φωτ.: Σ. Μπιρμπίλης.