Για ποιο λόγο πρέπει να τα βάζουμε εκεί;

Η καθαριότητα των ρούχων είναι πολύ σημαντική για την υγεία μας και δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν θέλει να μυρίζουν όμορφα τα ρούχα του.

Βέβαια, το πλύσιμο και το σιδέρωμα δεν αρκούν για να να εξαφανίζουν τα μικρόβια.

 

 

Κάποια από αυτά  χρειάζεται να μπουν στην... κατάψυξη! Και όχι δεν είναι ψέματα!

Ποια ρούχα όμως πρέπει να βάλεις στην κατάψυξη; Γιατί δεν μπαίνουν όλα!

Ας τα δούμε αναλυτικά:

Δερμάτινα

 

 

Αν θέλεις να φρεσκάρεις τα δερμάτινά σου, βάλτα σε πλαστική σακούλα και άφησέ τα στην κατάψυξη για μια νύχτα. Θα σκοτώσεις τα μικρόβια και θα απομακρύνεις την άσχημη μυρωδιά.

Κολάν

Αν θες να ζήσουν περισσότερο και να μην ξεχειλώνουν, βάλε τα κολάν σου στην κατάψυξη. Έτσι, σκληραίνουν και διατηρούνται για περισσότερο καιρό. Ρίξτους λίγο νερό, στράγγιξέ τα και βάλτα σε μια πλαστική σακούλα στην κατάψυξη για μια νύχτα.

Κασμίρ

 Αν θες να διατηρήσεις τα κασμιρένια σου ρούχα ανέπαφα, βάλτα στην κατάψυξη σε μια πλαστική σακούλα με φερμουάρ για 1-2 ώρες. Θα τα βοηθήσει να μην «μαδάνε».

Τζιν

 

 

Καθάρισε το τζιν παντελόνι σου από τα βακτήρια, τα μικρόβια και τις μυρωδιές, αφήνοντάς το για μια νύχτα μέσα σε μια πλαστική σακούλα στην κατάψυξη. Δεν θα χρειαστεί να το πλένεις τόσο συχνά.

Παπούτσια

 Μπορείς να ανοίξεις τα καινούρια σου παπούτσια. Πάρε πλαστικές σακούλες, γέμισέ τες με νερό και βάλε μια μέσα σε κάθε παπούτσι. Βάλε τα παπούτσια στην κατάψυξη και όσο παγώνει το νερό, τόσο θα διαστέλλεται και θα ανοίγει τα παπούτσια.

Ακόμη, μπορείς να διώξεις τις άσχημες μυρωδιές από τα παπούτσια. Όταν αρχίσουν να μυρίζουν, σκότωσε τα βακτήρια, βάζοντάς τα σε μια πλαστική σακούλα και μέσα στην κατάψυξη για 3-4 ώρες.