Παιδικές ιώσεις και τρόποι για να τις προλάβετε
Τι πρέπει να γνωρίζετε

Όσο εύκολα αρρωσταίνουν τα παιδιά, τόσο έυκολα μπορούν και να μεταδώσουν τις ιώσεις και να σε οδηγήσουν στο κρεβάτι.

Κι επειδή σίγουρα δε θα ήθελες κάτι τέτοιο δες πως μπορείς να "γλιτώσεις" το παιδί σου από την ταλαιπωρία μιας ίωσης.

Με τρεις απλούς τρόπους οι πιθανότητες να αρρωστήσει το παιδί είναι ελάχιστες.

1. Να αερίζετε συχνά το παιδικό δωμάτιο

Θα πρέπει να διατηρείτε ένα καθαρό περιβάλλον για τα παιδιά, μιας και το παιδί αφιερώνει μεγάλο μέρος της ημέρας του εκεί. Ο αέρας που αναπνέει θα πρέπει να ανανεώνεται διαρκώς.

2. Καλό πλύσιμο των χεριών

Τα παιδιά θα πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένους κανόνες υγιεινής, είτε βρίσκονται στο σπίτι, είτε στο σχολείο. Για παράδειγμα, θα πρέπει να πλένουν τα χέρια τους τακτικά, να τα καθαρίζουν με απολυμαντικά μαντιλάκια πριν φάνε στο διάλειμμα, να μην πίνουν νερό από ξένα μπουκαλάκια ή απευθείας από τις βρύσες του σχολείου.

3. Καθαρή μύτη

Τα περισσότερα παιδιά αρνούνται να φυσήξουν τη μύτη τους με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται οι βλεννώδεις εκκρίσεις στο εσωτερικό της μύτης και να αποκτούν το λεγόμενο μπούκωμα. Χρησιμοποιείστε φυσιολογικό ορό για τα μωρά αλλά και τα μεγαλύτερα παιδιά, προκειμένου να καθαρίσει η μύτη. Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να μάθουν να φυσούν και όχι να ρουφούν τη μύτη τους.

Σε συνδυασμό με τα εμβόλια που πρέπει να κάνει το παιδί ανάλογα με την ηλικία του, ο οργανισμός θωρακίζεται και μειώνονται οι πιθανότητες για συχνές αρρώστιες.