3 εύκολοι τρόποι για να διώξετε τα μικρόβια μακριά

Παιδικά δωμάτια. Πόσο χρόνο δεν ξοδεύουμε συμμαζεύοντας ή πείθοντας τα παιδιά μας να συμμαζέψουν. Μια στο τόσο το συμμάζεμα δεν αρκεί. 

Είναι τότε που έχει έρθει ο καιρός για… μπάνιο! Τα παιχνίδια ανήκουν στις εστίες μικροβίων που δύσκολα αντιλαμβανόμαστε ή σκεφτόμαστε να καθαρίσουμε ειδικά άμα πρόκειται για ένα παιδικό δωμάτιο γεμάτο από αυτά.

Ας δούμε, λοιπόν, μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να καθαρίσουμε τα παιχνίδια των παιδιών, ανάλογα με το υλικό με το οποίο είναι κατασκευασμένα.

 

1. Πλαστικά παιχνίδια

Τα πλαστικά παιχνίδια μπορούν πολύ εύκολα να πλυθούν στο πλυντήριο πιάτων. Ο καθαρισμός στο πλυντήριο πιάτων εξοικονομεί ενέργεια( και τη δική σας!) και υλικά καθαρισμού. Απλά βάζετε τα παιχνίδια στο πλυντήριο πιάτων και ρυθμίζετε την πλύση με τον ίδιο τρόπο που ισχύει για τα πιάτα, τα ποτήρια και τα υπόλοιπα είδη. Αποφύγετε τα πολύ μαλακά ή λαστιχένια παιχνίδια από πλαστικό καθώς υπάρχει περίπτωση να λιώσουν από την υψηλή θερμοκρασία. Αποφύγετε επίσης τα πλαστικά παιχνίδια τύπου Barbie που έχουν τρίχες καθώς και τα παιχνίδια που λειτουργούν με μπαταρίες ή άλλου είδους ηλεκτρονικούς μηχανισμούς.

 

2. Ξύλινα παιχνίδια

Τα ξύλινα παιχνίδια, λόγω των αντιμικροβιακών ιδιοτήτων του ξύλου, δε χρειάζονται τόσο τακτικό καθάρισμα. Το καλό καθάρισμα με λευκό ξύδι σε ένα πανί είναι ιδανικό για να απολυμάνετε τα παιχνίδια από ξύλο, χωρίς ιδιαίτερο κόπο και μεγάλη συχνότητα.

 

3. Λούτρινα παιχνίδια

Τα λούτρινα παιχνίδια λόγω των ινών της επιφάνειάς τους λεκιάζουν αρκετά εύκολα και συνήθως είναι αυτά που έχετε μεγαλύτερη ανάγκη να καθαρίσετε, ιδιαίτερα άμα έρχονται σε επαφή με μωρά. Μια βασική συμβουλή για την καθαριότητά τους είναι να δώσετε έμφαση στο καρτελάκι που αναγράφει τη φροντίδα τους. Γενικά πλένονται αρκετά αποτελεσματικά στο πλυντήριο ρούχων αρκεί να τα τοποθετήσετε πρώτα μέσα σε μια μαξιλαροθήκη για να αποφύγετε έτσι το μάδισμά τους μέσα στο πλυντήριο και να ρυθμίσετε την πλύση στη χαμηλή θερμοκρασία νερού. Για εξοικονόμηση ενέργειας και καθαριστικού, μπορείτε να τα βάλετε στην ίδια πλύση με τα ρούχα σας, αρκεί να μην ξεβάφουν. Αποφύγετε να βάλετε στο πλυντήριο λούτρινα παιχνίδια που λειτουργούν με μπαταρίες, παλιά εύθραυστα παιχνίδια, λούτρινα με κολλημένα μικρά υλικά που μπορεί να ξεκολλήσουν εύκολα καθώς και λούτρινα παιχνίδια που είναι γεμισμένα με υλικά εκτός από πολυεστέρα. Εφόσον το αναγράφει το καρτελάκι τους, πολλά παιχνίδια είναι καλύτερα να πλένονται στο χέρι.