Πως θα καταλάβετε τη διαφορά;

Οι περισσότερες γυναίκες την έχουν στην γκαρνταρόμπα τους, αλλά είναι πράγματι η αυθεντική ή όχι;

Κακά τα ψέματα οι απομιμήσεις της εταιρίας Luis Vuitton είναι ουκ ολίγες και δύσκολα μπορείς να καταλάβεις αν δεις μια γυναικα στο δρόμο να την κρατάει εάν είναι ψεύτικη ή όχι.

 

Υπάρχουν κάποια βασικά στοιχέια πουθα μας κάνουν να ξεχωρίσουμε την αυθεντική τσάντα και να μην πέσουμε στην παγίδα και αγοράσουμε κάποια απομίμηση. Δε χρειάζεται να είστε ένας οργανισμός πιστοποίησης. Με τέσσερις απλούς τρόπιυς μπορείτε να καταλάβετε την αυθεντικότητά της:

 

1. Υλικό

 

 

Η Louis Vuitton χρησιμοποιεί τα καλύτερα υλικά με την καλύτερη ποιότητα, τα οποία είναι αρκετά εμφανή. Έτσι, όταν κοιτάζετε μια τσάντα και ξέρετε ότι κάτι δεν σας γεμίζει το μάτι, τότε σίγουρα κάτι δεν παέι καλά. Εάν αγοράζετε από έναν διαδικτυακό έμπορο λιανικής πώλησης, είναι μια αρκετά δύσκολη κατάσταση, οπότε μην πληρώνετε στο ακέραιο εάν δεν έχετε πάρει την τσάντα. Ζητήστε περισσότερες φωτογραφίες να σας στείλει για να δείτε κατά πόσο γνήσια είναι η τσάντα.

Τα σχέδια είναι συγκεκριμένα: καμβάς μονόγραμμα, Damier Ebene και Damier Azur, τα οποία είναι αδιάβροχα, ανθεκτικά και μπορούν να καθαριστούν εύκολα. Το δέρμα Louis Vuitton Empreinte εισήχθη το 2010, ενώ το Μονόγραμμα Vernis Leather, Electric Leather, Damier Carbon είναι όλες οι προσθήκες στα κλασικά. 

 

2.  Ανάγλυφη υπογραφή

 

 

Είναι ο ευκολότερος τρόπος για να καταλάβετε αν ένα προϊόν είναι πλαστό γιατί θα ξέρετε εάν το φερμουάρ, κλπ., είναι κατασκευασμένα από πλαστικό ή άλλα υλικά ινών και επικαλυμμένα με χρυσό χρώμα. Επιπλέον, το εμπορικό σήμα είναι ανάγλυφο σε αυτό και οι οποίες παραποιημένες εκδόσεις δεν μπορούν  να αντιγράψουν επειδή είναι εξαιρετικά δύσκολο να το πετύχουν με τα υλικά που χρησιμοποιούν και επίσης δεν διαθέτουν την τεχνολογία για να το κάνουν. Επίσης, η Louis Vuitton χρησιμοποιεί υλικό υψηλότερης ποιότητας, το οποίο είναι ισχυρό, βαρύ και ανθεκτικό. Άλλες λεπτομέρειες όπως η περικοπή των δακτυλίων D για να ταιριάζουν στο συγκεκριμένο υλικό που χωράει τέλεια στις δερμάτινες ασφάλειες χωρίς να αφήνουν υπερβολικό χώρο για κίνηση είναι τα μοναδικά χαρακτηριστικά της εταιρίας.

 

3. Κωδικός ημερομηνίας

 

 

Οι κωδικοί ημερομηνίας είναι μια μάλλον νέα εφεύρεση και επομένως δεν θα βρείτε κωδικούς ημερομηνίας σε τσάντες από vintage πριν από το 1980.

Το νεότερο της συλλογής του πηγαίνει έτσι - δύο γράμματα, ακολουθούμενα από τέσσερα ψηφία. Για παράδειγμα, FL2079 - όπου FL είναι το εργοστάσιο που κατασκευάστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες. ο πρώτος και ο τρίτος αριθμός αντιπροσωπεύουν την εβδομάδα (25η εβδομάδα) που κατασκευάστηκε, ενώ ο δεύτερος και ο τέταρτος αριθμός αντιπροσωπεύουν το έτος, δηλαδή το 2009.

Πριν από το 2007, ήταν δύο γράμματα ακολουθούμενα από τον μήνα κατασκευής και το έτος. Το πρώτο και το τρίτο γράμμα παριστάνουν το μήνα, ενώ το δεύτερο και το τέταρτο αντιπροσωπεύουν το έτος. Έτσι, το FA1102 θα σήμαινε ότι έγινε σε εργοστάσιο στην Ελβετία τον Οκτώβριο του 2012.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 - οι αριθμοί προηγήθηκαν των γραμμάτων - οπουδήποτε μεταξύ τριών έως τεσσάρων αριθμών ακολουθούμενων από δύο γράμματα. Έτσι, αν ο κωδικός πηγαίνει 8211CA - αυτό σημαίνει ότι κατασκευάστηκε τον Νοέμβριο του 1982 σε εργοστάσιο στην Ισπανία.

 

Άλλα γενικά χαρακτηριστικά που μπορείτε να καταλάβετε ότι πρόκειται για απομίμηση:

  • Η ουρά του γράμματος «L» είναι πιο κοντή.
  • Το γράμμα «Ο» είναι αρκετά στρογγυλεμένο.
  • Τα γράμματα στο "Ts" πρέπει να είναι τόσο κοντά μεταξύ τους ότι μοιάζουν να αγγίζουν το ένα το άλλο.
  • Οι τσάντες LV φημολογούνται ότι είναι κατασκευασμένες από βινύλιο, αλλά δεν είναι, πρέπει να είναι καθαρό δέρμα.
  • Τα αρχικά προϊόντα Louis Vuitton δεν κυκλοφορούν ποτέ. Έτσι, αν δεν είναι προ-ιδιοκτησία ή από μια παλαιότερη σειρά που πωλείται από έναν πωλητή, δεν εμπιστεύεστε τις μειωμένες τιμές. Ακόμα και τότε, θα πρέπει πρώτα να πιστοποιήσετε την τσάντα.
  • Το εσωτερικό λογότυπο της Louis Vuitton είναι ανάγλυφο μέσα στην τσάντα σας - είναι σαφές, συνοπτικό και σχεδόν τέλειο. Πολλές ψεύτικες δεν το έχουν ανάγλυφο.
  • Σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση, οι τσάντες LV έχουν ανάποδα σύμβολα σε ορισμένα από τα μοντέλα τους - όπως Papillons, Speedy στυλ, κλπ.
  • Οι τσάντες Louis Vuitton είναι κατασκευασμένες με έναν ενιαίο μεγάλο καμβά χωρίς ραφές σε κανένα σημείο, ούτε καν στο κάτω μέρος των τσαντών. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά κομμάτια που είναι κατασκευασμένα από ξεχωριστό καμβά και έχουν τα ανάποδα σύμβολα.
  • Οι τσάντες, οι βαλίτσες ή τα άλλα εμπορεύματα της Louis Vuitton δεν συνοδεύονται από ετικέτες όπως άλλα προϊόντα μάρκας. Γλιστράνε σε μικρές τσέπες μέσα στην τσάντα.
  • Ποτέ μην εμπιστεύεστε έναν πωλητή που υπόσχεται να πουλήσει την τελευταία συλλογή που δεν έχει κυκλοφορήσει.