Μια διαφορετική πασαρέλα

Η Γαλλίδα σχεδιάστρια μόδας, Μαρίν Σερ μαγνήτισε το ενδιαφέρον του κοινού με τη νέα της συλλογή που παρουσίασε την Τρίτη στην «Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι».

Στην κολεξιόν «Φθινόπωρο - Χειμώνας 2020- 2021», τα μοντέλα της έκλεψαν την παράσταση με τα αξεσουάρ που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως η τελευταία λέξη της μόδας.
 

 

Προστατευτικές μάσκες σε διάφορα χρώματα και υφάσματα κάλυπταν το στόμα πολλών μοντέλων.

Η ίδια πάντως, δήλωσε πως, όταν σχεδίαζε τις δημιουργίες της, δεν είχε ιδέα ότι ένας νέος ιός - όπως ο Covid- 19- θα προκαλέσει πανικό και θανάτους στον πλανήτη με τις χειρουργικές μάσκες να γίνονται ανάρπαστες και να πωλούνται σε εξωφρενικές τιμές.

Η Mαρίν πάντως υποστηρίζει ότι τα ρούχα που φέρουν την υπογραφή της θέλει να εκπροσωπούν την «κοινωνία του αύριο».

Σε δηλώσεις της στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», η Γαλλίδα σχεδιάστρια μόδας επισημαίνει: «Δεν μπορούμε να αγνοούμε τον κόσμο στον οποίο ζούμε. Τι θα αφήσουμε στις επόμενες γενιές;».

Οι δημιουργίες της 28χρονης σχεδιάστριας αντανακλούν τις ενδυματολογικές τάσεις, όπως αυτές διαμορφώνεται από την κοινωνία αλλά και τα οικολογικά θέματα.

Η Μαρίν καλύπτει με θηλυκότητα , όπως υποστηρίζει, το γυναικείο στόμα και το προστατεύει από διάφορες απειλές όπως παθογόνους παράγοντες: εκτός από τις επιδημίες που απειλούν κατά καιρούς τη δημόσια υγεία, πλέον και η ατμοσφαιρική ρύπανση που πλήττει πολλές μεγαλουπόλεις, αφήνει το στίγμα της στην γυναικεία γκαρνταρόμπα.