Συμβουλές για έξυπνες αγορές

Το shopping therapy είναι μια άκρως απολαυστική και χαλαρωτική εμπειρία, αλλά κάποιες φορές μπορεί να καταντήσει και πολύ κουραστικό.

Αυτό σχετίζεται με τη στάση και τη συμπεριφορά μας και όλη η ουσία έγκειται στις λεπτομέρειες.

Οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να κάνεις τα επόμενα ψώνια...παιχνίδι!

 

 

1. Όταν αγοράζεις παντελόνια θα πρέπει να προσέχεις το εξής:

Τα παντελόνια πρέπει να φτάνουν ακριβώς πάνω από τον αστράγαλο, τα στενά τζιν πρέπει να αφήνουν τον αστράγαλο να φαίνεται καθαρά, ενώ τα ίσια τζιν πρέπει να καλύπτουν το πόδι.

Οι άντρες θα πρέπει να επιλέγουν τζιν που είναι αρκετά μακριά για να κρύβουν τις κάλτσες και αρκετά κοντά για να μην κρύβουν τα παπούτσια.

 

2. Πάντα να ελέγχετε την ετικέτα.

Μπορεί να συνθετικά υφάσματα να είναι πιο φθηνά, αλλά δεν έχουν την ίδια διάρκεια με τα φυσικά υφάσματα όταν τα πλένουμε. Κρατήστε το ύφασμα στο φως και κρίνετε από το βάρος και την πυκνότητα της πλέξης. Επίσης, δώστε προσοχή στις ραφές στο εσωτερικό και το εξωτερικό του ρούχου. 

 

 

3. Αν πάτε να αγοράσετε παπούτσια, φορέστε ένα άνετο ζευγάρι που δε θα σας δυσκολέψει όσο δοκιμάζετε.

 Γενικά, φορέστε άνετα ρούχα όταν πηγαίνετε για ψώνια, αλλά φορέστε τα κατάλληλα εσώρουχα για τα ρούχα που θέλετε να αγοράσετε.
 

4. Μην αγοράσετε αμέσως ένα ρούχο που σας αρέσει.

Κάποιοι συμβουλεύουν να περιμένουμε μια εβδομάδα πριν αγοράσουμε κάτι που είδαμε σε ένα μαγαζί. Τις περισσότερες φορές μόλις περάσει αυτός ο χρόνος αποφασίζουμε ότι δεν το χρειαζόμαστε πραγματικά και δεν το αγοράζουμε. Επίσης, σύμφωνα με οικονομικούς συμβούλους δεν πρέπει να ξοδεύουμε πάνω από το 5% του μισθού μας για ψώνια.

 

5. Συνήθως, τον Ιανουάριο έχουμε εκπτώσεις, οπότε είναι η κατάλληλη εποχή για να αγοράσουμε κάποια πράγματα που δεν θα μπορούσαμε να αγοράσουμε στην κανονική τους τιμή. Επίσης, το Φθινόπωρο είναι η καλύτερη εποχή για να αγοράσετε τζιν.