Zografos: Η απόλυτη τάση στα μεταξωτά μαντήλια
Ένας ύμνος στον ελληνικό πολιτισμό

H νέα συλλογή μεταξωτών μαντηλιών ΚΛΕΙΩ εμπνευσμένη από την ένατη Μούσα, μία συνεργασία με τη σπουδαία σχεδιάστρια κοσμημάτων Ιλεάνα Μακρή και μία έκθεση μαντηλιών που έλαβε χώρα στο Πολεμικό Μουσείο στις 21/03 είναι αρκετοί λόγοι για να συζητάμε για το νέο “fashion” όνομα της πόλης, την Έλενα Ζωγράφου,  δημιουργό του brand "Zografos".                                

 

 

 

H Έλενα δημιουργεί και υπογράφει μεταξωτά μαντήλια που διηγούνται μία ιστορία και υπάρχουν “forareason”, όπως λέει. Και λόγος είναι ότι το brand "Zografos" αφηγείται ιστορίες, με φωνές από το παρελθόν αποτίνοντας φόρο τιμής σε κάθε περίοδο της ελληνικής ιστορίας, από την αρχαιότητα ως σήμερα, με σκοπό να ταξιδέψει και σε άλλους πολιτισμούς καθώς ο καθένας κρύβει υπέροχους μύθους, εικόνες, μηνύματα.

 

 

Αλλωστε, το πρώτο μα και κυρίαρχο χαρακτηριστικό της Έλενας Ζωγράφου είναι η συνεχής δίψα για ανακαλύψεις, η ασταμάτητη αναζήτηση στα annalesτης ιστορίας που ασφαλώς δεν τελειώνει ποτέ. Το Zografos ακουμπά με διακριτικότητα, ευαισθησία και τρυφερότητα το κάθε του θέμα. 

 

 

Η Έλενα Ζωγράφου αφοσιώνεται στο όνειρό της δημιουργώντας σύμβολα αγάπης και πίστης που τιμούν τον πολιτισμό μας.

Με πάθος, δύναμη, αδιαπραγμάτευτη επιμονή στην ποιότητα και στην ουσία η «Ζωγράφος» απογειώνει ένα αξεσουάρ-κόσμημα αδημονώντας για τον επόμενο θησαυρό που θα πάρει σάρκα και οστά ως ZC/ ZografosConcept, το οποίο στο μέλλον επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις καθώς δεν θα μείνει μόνο στα μαντήλια αλλά θα επεκταθεί και σε άλλα κομμάτια όπως και σε άλλες συνεργασίες με σημαντικούς Ελληνες.

 

 

Η ταυτότητα της συλλογής KLEIOΖC2019

Πέντε μεταξωτές δημιουργίες εμπνευσμένες από τα κοσμήματα των πέντε σημαντικότερων ελληνικών πολιτισμών(Νεολιθική εποχή, Μινωική, Μυκηναϊκή, Χρυσή Εποχή και Ελληνιστική περίοδος) ορίζουν τη συλλογή αφιερωμένη στη Μούσα Κλειώ. 

 

Μύθος/ Νεολιθική περίοδος

Τότε που ο άνθρωπος είναι ακόμη ένα με τη φύση. Η απλοϊκή οπτική του καλλιτέχνη-τεχνίτη αποτυπώνεται σε αυτό το μαντήλι. 

 

 

 

 

Μίνως/ Μινωική εποχή

Η καλαισθησία της μινωικής τέχνης αναπαρίσταται με τον «κυρίαρχο των ζώων από ένα κρεμαστό κόσμημα ξεχωριστής ομορφιάς. 

 

 

 

 

Άναξ/ Μυκηναϊκός Πολιτισμός

Πάνω στο μαντήλι κυριαρχεί διάδημα από χρυσά φυλλόσχημα ελάσματα, το διαχρονικό σύμβολο της απόλυτης εξουσίας του βασιλιά Αγαμέμνονα.

 

 

 

 

 

Χρυσός Αιώνας

Τέσσερα εμβληματικά φίδια, στραμμένα στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, με φόντο το πράσινο της ελιάς, σύμβολο της κραταιής Αθήνας, Το φίδι, εξάλλου, ένα από τα σύμβολα της θεάς Αθηνάς, αποτυπώθηκε πάνω σε περιβραχιόνια κοσμήματα της εποχής.

 

 

 

 

Μέγας/ Ελληνιστική εποχή

 Ένα μαντήλι αφιερωμένο στον Μέγα Αλέξανδρο και εμπνευσμένο από τους ελληνιστικούς χρόνους, πάνω στο οποίο λάμπει χρυσό το έμβλημα της πιο φημισμένης αυτοκρατορίας του κόσμου, ο ανατέλλων Ήλιος, με τον ρόδακα στο κέντρο του.

 

 

 

 

Eye Love Jewelry by Ileana Makri x Zografos

 

Tη συλλογή Kleioολοκληρώνει η δημιουργία του έκτου μαντηλιού (6thsense), το “EyeLovejewelry” σε συνεργασία και προς τιμήν της μεγάλης, διεθνούς αναγνωρισμένης, Ελληνίδας δημιουργού κοσμημάτων, Ιλεάνας Μακρή

 

 

 

 

Η Έλενα Ζωγράφου εμπνέεται από το έργο της Ιλεάνας Μακρή, με την οποία συνεργάστηκε για να δημιουργήσει το σχέδιο αυτού του μαντιλιού. Πάνω στο μοτίβο του, συναντιούνται κομμάτια από τις περίφημες συλλογές EvilEye, Again και Queens της σπουδαίας δημιουργού, απεικονίζοντας τη σύγχρονη ελληνική αισθητική και δημιουργία.

 

 

Info:

http://www.zografosconcept.com

https://www.facebook.com/Zografosconcept/

Instagram: zografosconcept

 

Συντελεστές καμπάνιας:

Φωτογράφος: Διονύσης Ανδριανόπουλος, Video: Kωνσταντίνος Μασαούτης, Makeup/ Μαλλιά: Stellar, Μοντέλο: ΑnnaGoston(DModels)