Μύθος ή αλήθεια;

Η φράση που ισχυρίζεται ότι το χέρι ενός άντρα είναι ενδεικτικό του μεγέθους του πέους του είναι από τις πλέον διαδεδομένες. Ισχύει όμως στην πραγματικότητα;

Σύμφωνα με πρόσφατο πόρισμα ερευνητών, δεν έχει να κάνει τόσο με το γενικότερο μέγεθος του χεριού ή ακόμα και με της παλάμης, αλλά με τα δάχτυλα. Και μάλιστα ένα συγκεκριμένο δάχτυλο: τον παράμεσο.

Απ’ότι φαίνεται, εάν ο παράμεσος σου είναι μακρύτερος από τον δείκτη σου είναι πιθανότερο όχι μόνο να έχεις μεγάλο πέος, αλλά και να είσαι γοητευτικός και αθλητικός τύπος (άκου τώρα).

Όπως ισχυρίζεται άρθρο της The Sun, οι ειδικοί πιστεύουν πως η εξήγηση πίσω από αυτό το περίεργο φαινόμενο κρύβεται στην ποσότητα τεστοστερόνης, της αντρικής σεξουαλικής ορμόνης, στην οποία εκτίθενται τα αρσενικά όσο ακόμα βρίσκονται μέσα στη μήτρα.

Ο Dr. Carl Pintzka, καθηγητής στο νορβηγικό πανεπιστήμιο της Επιστήμης και Τεχνολογίας πραγματοποίησε μία μελέτη η οποία έδειξε ότι οι άντρες με μεγαλύτερα επίπεδα τεστοστερόνης είχαν μακρύτερους παράμεσους απ’ότι δείκτες.

Ο Pintzka εντόπισε τη σύνδεση μεταξύ του μακρύτερου παράμεσου και καλύτερων σωματικών και αθλητικών αποδόσεων, ενώ οι άντρες με χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης και κοντύτερους παράμεσους ήταν καλύτεροι σε πράξεις που σχετίζονταν με τη μνήμη, όπως το να θυμούνται λίστες με λέξεις.

Παρ’όλα αυτά, τα νέα για εκείνους με μακρύτερο παράμεσο δεν είναι μόνο ευχάριστα, αφού όπως έχουν δείξει και άλλες μελέτες, τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης μπορεί να σημαίνουν μεγαλύτερες πιθανότητες για καρκίνο του προστάτη, διαταραχή ελλειμματικής προσοχής, αυτισμό και σύνδρομο Tourette.