Αν έχεις μεγάλο στήθος, πληρώνεις λιγότερο

Ένα κινέζικο εστιατόριο έχει φέρει τα πάνω κάτω! Ο λόγος; Προσφέρει εκπτώσεις στα ποτά στις γυναίκες, ανάλογα με το μέγεθος του σουτιέν τους!

Καλά ακούσατε! Σύμφωνα με την εφημερίδα Qianjiang Evening Post, άνθρωποι παραπονέθηκαν στην αστυνομία όταν είδαν αφίσες με εκπτώσεις σε γυναίκες με μεγάλο στήθος, έξω από το εστιατόριο Trendy Shrimp σε εμπορικό κέντρο στο Hangzhou, την κύρια πόλη της παράκτιας επαρχίας Zhejiang.

Οι διαφημίσεις του εστιατορίου έδειξαν μια σειρά από γυναίκες σε γελοιογραφίες μόνο με το εσώρουχό τους. Στην αφίσα, ξεχώριζε το σύνθημα «Όλη η πόλη ψάχνει για στήθη». Και το μήνυμα ένα: Όσο μεγαλύτερο στήθος έχεις, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η έκπτωση για τα ποτά στο μαγαζί. 

 

 

Καταγγελία αναφέρει ότι οι αφίσες είναι «χυδαίες» και «ρατσιστικές». Οι αφίσες εμφανίστηκαν για πρώτη φορά την 1η Αυγούστου και από τότε έχουν αφαιρεθεί, αλλά ο γενικός διευθυντής του εστιατορίου Trendy Shrimp, Lan Shenggang υπερασπίστηκε τη στρατηγική πωλήσεων τους.

«Μόλις ξεκίνησε η προώθηση της διαφήμισης, οι αριθμοί των πελατών μας αυξήθηκαν κατά περίπου 20%», δήλωσε. Και πρόσθεσε: «Μερικά από τα κορίτσια που συναντήσαμε ήταν πολύ περήφανα, δεν είχαν τίποτα να κρύψουν και δεν είχε πρόβλημα με την αφίσα».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα εστιατόριο στην Κίνα προσφέρει εκπτώσεις με βάση την εμφάνιση. Τον Ιανουάριο του 2015, ένα εστιατόριο στο Χενάν έκανε έκπτωση σε γυναίκες πελάτισσες που θεωρούσε «ωραίες». Άλλο εστιατόριο έδινε μειωμένη τροφή στους υπέρβαρους άνδρες.

Πηγή:bbc.com