Μάθε και εσύ τι είναι ακριβώς το κίνημα των... αναπνευστών

Με ανάσες τρέφονται οι πιστοί του κινήματος, αφού αποκηρύσσον οποιαδήποτε άλλη τροφή, ή οτισήποτε πόσιμο. 

«Φάτε φρέσκο αέρα» φαίνεται πως είναι το καθημερινό σλόγκαν των 400.000 χιλιάδων που ζουν σύμφωνα με αυτή την πρακτική. Πάρα πολλοί είναι βέβαιαοι δύσπιστοι, και δεν αναρωτιόμαστεγιατί. Μάλιστα μέχρι και η αστυνομία του Βελγίου  ξεκίνησε έρευνα για τον θάνατο μιας 60χρονης, η οποία πέθανε από την πείνα το 2017, ακολουθώντας αυτήτην πρακτική. 

Ο Akahi Ricardo και η Camila Castello, ένα νεαρό παντρεμένο ζευγάρι, με δύο παιδιά, οι οποίοι ζουν μεταξύ Καλιφόρνιας και Ισημερινού ορκίζονται πως εδώ και χρόνια ζουν κατά αυτόν τον τρόπο και είναι απόλυτα υγιείς. 


Μιλώντας στη Daily Mail η Καμίλα είπε το εξωφρενικό, ότι στην πρώτη της εγκυμοσύνη έφαγε μόνο μια φορά στους εννέα μήνες και ότι έφαγε ελάχιστα στη δεύτερη, και πως κατάφερε έτσι να γεννήσει δύο υγιέστατα παιδιά. 

Το ζευγάρι διδάσκει «breatharianism» και λέει πως έτσι έλυσε μια για πάντα τα θέματα υγείας και βάρους, ενώ χωρίς την τροφή εξοικονομούν και χρήματα. 

Η Ellen Greve ή Jasmuheen, συγγραφέας του βιβλίου «Ζήστε με φως: Πέντε χρόνια χωρίς τροφή», είναι η Αυστραλή που έφερε το κίνημα και στην Ευρώπη, όμως θεωρείται απατεώνισσα. Όλος αυτός ο ντόρος για τον συγκεκριμένο τρόπο ζωής έχει ανησυχήσει έντονα τους θεσμούς υγείας, γιατί είναι πραγματικά απίστευτη η θέληση των ανθρώπων όταν πιστεύουν σε κάτι.